Nieuws Oostenrijks verkeersbureau SalzburgerLand

Nieuws Oostenrijks verkeersburo SalzburgerLand

Culinaire insidertips voor fijnproevers en liefhebbers van de Oostenrijkse keuken en onvergetelijke smulavonden. De beste adressen voor de nieuwe Via Culinaria in het SalzburgerLand, het paradijs voor fijnproevers. Een overzicht van vijf specialiteitenrestaurants.

Genieten van de Oostenrijkse keuken in Salzburgerland: Schmankerlhütten

De vorstelijke Schmankerlhütten is te typeren als verrukkelijk en vorstelijk culinair. In de 15 hutten zijn alle voor de regio’s Pinzgau en Pongau typerende smaken vertegenwoordigd, van Pinzgauer Kasnock’n via Pofesen tot Pongauer Almkäse. Een kleine selectie: Blunzen (bloedworst), Vegei (jenever van lijsterbes), Palatschinken mit marillenmarmelade (pannekoeken met abrikozen), Topfenstrudel (kwarktaart) of Germknödel (deegknoedel).

Leogang: Oude smidse en Kralleralm

De oude smederij in Leogang opent dagelijks om 14.00 uur haar poorten voor de legendarische après-ski met DJ Crazy Willy. De uit 1882 stammende varkensstal is omgebouwd tot bar, waar het goed vertoeven is. De oude zaagseloven met een doorsnede van anderhalve meter dient als ketel voor de verrukkelijke jagatee. Het prachtige oude stenen gewelf, dat gemetseld is uit 6000 K&Bakstenen, vormt een haast idyllische achtergrond. Een Hüttenavond op de Kralleralm is een onvergetelijke ervaring. Een aperitief op het terras, gevolgd door een smakelijk Hüttenmenu, muziek en een goed humeur zijn de beste ingrediënten voor een gezellige avond tot in de late uurtjes.
De Krallenalm en DJ Crazy Willy zijn ondertussen twee merknamen geworden die onafscheidelijk met elkaar verbonden zijn. De laatstgenoemde verzorgt dagelijks bij het après-ski van 16.00 tot 18.00 uur en daarna weer vanaf 21.30 uur de opwindende partysound. Een goede, onvergetelijke sfeer tot ‘s morgens vroeg is gegarandeerd. Verder vindt er iedere woensdag het traditionele Hüttenspringen plaats, georganiseerd door de Ski- & Snowboardscene Altenberger.

Pongauer levenslust en gastvrijheid

Ook de Oberforsthof Alm in St. Johann in Pongau biedt een historische ambiance. Dagelijks vanaf 14.00 uur zoeken rond de 160 feestzoekende skiërs een plek in de Almi Schirmbar voor een drankje en een avond van hoog culinair niveau. Internationale topkoks verwennen de Almgasten in een oertraditionele sfeer. Live-bands zorgen ervoor dat ook het dansbeen na een lange skidag niet vergeten wordt.

Großarltal

De Saukaralm is de hoogstgelegen Hütte in het Großarltal en heeft één van de mooiste uitzichtpunten in de regio. Hierboven worden wintersporters niet alleen verwend met een indrukwekkende zonsondergang, maar ook met de fijne smaak van de Pongauer smulkeuken.

Culinair centrum Filzmoos

De Oberhofalmen in Filzmoos biedt een fijne keuken met regionale specialiteiten. Tot de specialiteiten behoren ‘curiositeiten’ uit de oude boerenkeuken en feestelijke lekkernijen, in alle jaargetijden, met seizoensgebonden ingrediënten, zoals daslook, paddenstoelen en pompoen, en Bauernschöpsernes (lamsvlees) in de herfst. Op de Unterhofalm komen liefhebbers van het boerenbuffet, de stevige burgerkost en het steengrillen volledig aan hun trekken.

Comments are closed.