Boekingen naar Egypte blijven stijgen

Boekingen naar Egypte blijven stijgen

Het toerisme vanuit Nederland naar Egypte blijft zich zeer positief ontwikkelen. Volgens de ANVR GFK Statistieken van maart 2010 zijn de winterboekingen van de deelnemende reisorganisaties vanuit Nederland naar Egypte gestegen met 11,8% terwijl de totale vliegvakantiemarkt nauwelijks stijgt.

Spectaculaire stijging Egypte vakanties


Voor de zomerboekingen is deze trend nog forser en stijgen de vliegvakanties naar Egypte vanuit Nederland met maar liefst 32%. Hiermee is Egypte procentueel één van de hardst groeiende bestemmingen voor zomer 2010. Als reden voor deze spectaculaire stijging noemt Directeur Mohamed Salama van het Egyptisch Verkeersbureau voor de Benelux in Brussel vooral de goede prijs kwaliteit verhouding van het Egyptische product én de bijzondere mix van strand en cultuurvakanties.

Veelzijdig Egypte

Toeristen willen in toenemende mate naast een strandvakantie het een en ander ontdekken en dat kan in Egypte. Naast een zeer betaalbare all-inclusive vakantie in één van de vele moderne strandresorts, zijn er veel mogelijkheden om ook de andere kant van Egypte te ontdekken. Naast georganiseerde rondreizen of Nijl cruises worden vanuit de meeste badplaatsen excursies aangeboden naar de piramiden of tempels. Het is mogelijk om een dagtocht naar Luxor of Cairo te maken of een unieke ervaring op te doen tijdens een excursie naar de woestijn. Daarnaast biedt Egypte tal van mogelijkheden op het gebied van watersport en zelfs golfen, behoort tot de mogelijkheden.Goede start stemt positief

De eerste resultaten van 2010 stemmen het Egyptisch Verkeersbureau positief. Volgens Salama biedt de uitermate goede start van de boekingen in 2010 kansen om het recordjaar 2008 te overtreffen. In dat jaar vertrokken ruim 300.000 Nederlanders naar Egypte.


Comments are closed.