Volg Alice en ontdek het Engelse Wonderland

Vanaf vandaag draait het nieuwste filmavontuur van regisseur Tim Burton in de Nederlandse bioscopen. Om de première van Alice in Wonderland te vieren, ontwikkelde VisitEngland een website waarop de diverse locaties van het populaire Engelse kinderverhaal van Lewis Carroll te vinden zijn.
Voor de film ‘Alice in Wonderland’ verenigt Burton zich opnieuw met acteur Johnny Depp, die de rol van de excentrieke Mad Hatter speelt. De sterrencast bestaat verder onder ander uit Helena Bonham Carter, Stephen Fry, Anne Hathaway en nieuwkomer Mia Wasikowska, die de rol van Alice vertolkt. In het verhaal keert de 19-jarige Alice terug naar de wereld van haar kinderjaren, waar ze oude jeugdvrienden als de Mad Hatter, het Witte Konijn, Tweedledee en Tweedledum en natuurlijk de Cheshire kat weer ontmoet. Ontdek de plaatsen die schrijver Lewis Carroll inspireerden en leer het Engeland van Alice kennen; bekijk de trailer en vind meer informatie over de filmlocaties op de speciale website: www.enjoyengland.com/alice.

Alice in Wonderland filmlocaties

National Trust transformeert het prachtige Antony House, in de buurt van Plymouth tot een prachtige, surrealistische omgeving. Tim Burton schoot een deel van Alice in Wonderland in dit 18de-eeuwse huis. Tot eind Oktober 2010 kunnen bezoekers de fantasiewereld van Alice ontdekken tijdens de ‘Alice in Wonderland Experience’ in Antony House. Kinderen met de naam Alice of Alasdair mogen op de openingsdag gratis naar binnen. Van reusachtige rupsen en kleurige paddestoelen tot in de struiken verstopte Cheshire katten, de magie van het verhaal komt hier tot leven. In het weekend kun je het theekransje van de Mad Hatter bijwonen of deelnemen aan een Croquet workshop.

Perfecte plekken voor een theekransje

Oddfellows in Chester is een prachtig boutique hotel, met een lichtelijk bizar tintje – geniet van een Engels kopje thee in de voorkamer en laat je afleiden door de tafel die ondersteboven aan het plafond hangt! The Enchanted Manor Retreat op het Isle of Wight is de perfecte plaats voor een weekend in de stijl van Alice in Wonderland. Vanaf de premièredatum van de film organiseren ze ook hier Mad Hatter theepartijtjes.

Bekijk de trailer van Alice in Wonderland

Het Engeland van Lewis Carroll

Lewis Carroll en Oxford zijn synoniem aan elkaar en het was tijdens zijn tijd als professor aan de universiteit, dat hij Alice Liddell ontmoette, op wie hij de befaamde Alice baseerde.
Op 4 juli 1862, tijdens een prachtige zomerdag, nam Lewis Carroll Alice Liddell en haar zusjes mee voor een boottocht op de Theems. Terwijl ze over de rivier roeiden improviseerde Carroll het verhaal dat nu bekend staat als Alice’s Adventures in Wonderland. De jonge Alice vroeg hem het verhaal op te schrijven en binnen 3 jaar tijd werd het volledige verhaal gepubliceerd. Vandaag de dag kunnen bezoekers het platteland van Oxfordshire vanaf de rivier ontdekken. Oxford River Cruises organiseert: ‘Mad Hatter’s Tea Party’ cruises.

Lewis Carroll werd gedoopt in All Saints ‘Church, Daresbury op het platteland van Cheshire en bezoekers kunnen nog steeds de originele doopvont in de kerk bekijken. Een deel van All Saints ‘Church, de Daniell kapel is een must voor Carroll-fans. De Lewis Carroll Memorial Window – betaald door fans wereldwijd – toont zowel Carroll en Alice op een kerststal. Vijf aangrenzende panelen zijn geïllustreerd met personages en scènes uit Alice in Wonderland, waaronder het Witte Konijn, de Cheshire Kat en de Mad Hatter.

Voor meer informatie, bezoek www.enjoyengland.com/alice.

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Engeland

Comments are closed.