Den Haag zegt “welkom” tegen Russische toerist

Den Haag zegt “welkom” tegen Russische toerist

Wethouder Citymarketing Frits Huffnagel en algemeen directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) Jos Vranken hebben vanmiddag in Madurodam een overeenkomst bevestigd waarin gezamenlijke promotie voor Holland en Den Haag in Rusland centraal staat.

Russisch toerisme in Den Haag

Den Haag ziet het potentieel van de ‘nieuwe’ Russische toerist, die in hoge mate geïnteresseerd is in kunst, cultuur en winkelen. Rusland vormt voor Nederland en Den Haag een aantrekkelijke markt door de wat langere verblijfsduur en de hogere bestedingen van de gemiddelde Rus ten opzichte van de andere opkomende BRIC-landen(Brazilië, Rusland, India en China). Samen met stadspartners Madurodam en het Steigenberger Kurhaus Hotel hoopt de stad in de toekomst meer Russische toeristen te verleiden om de stad te bezoeken en te beleven. Madurodam zal om te beginnen in maart Den Haag en de stadspartners vertegenwoordigen op de grote toeristische vakbeurs de MITT in Moskou.

 

Bekijk de VVV’s in Nederland

 

Comments are closed.