Opening vakantiebeurs 2010 met ministers uit Zuid-Afrika, Nederland en Indonesie

Opening vakantiebeurs 2010 met ministers uit Zuid-Afrika, Nederland en Indonesie

De Vakantiebeurs 2010 krijgt hoog bezoek. Voor de officiële opening op de vakdag, dinsdag 12 januari, hebben drie ministers hun aanwezigheid definitief toegezegd: de Nederlandse Minister G. Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de Indonesische minister H.E. Jero Wacik van Cultuur en Toerisme en M. van Schalkwyk, minister van Toerisme van Zuid-Afrika.
De komst van een vierde, Nederlandse, Minister moet officieel nog worden bevestigd
Minister Verburg vestigt vanuit haar portefeuille Recreatie Nederland de aandacht op de gevarieerde recreatieve mogelijkheden die het eigen land te bieden heeft. Minister Jero Wacik is aanwezig namens ‘Gastland Verre Bestemmingen Indonesië’ en Minister Van Schalkwyk vanwege het ‘South Africa Village’ op de Vakantiebeurs. De vakdag is uitsluitend toegankelijk voor reisprofessionals en pers.

Meet the Locals

De Vakantiebeurs is het grootste toeristische publieksevenement ter wereld en de nummer één vakmanifestatie voor de reisbranche in de Benelux. De kracht van het medium beurs is persoonlijk contact en voor de Vakantiebeurs geldt dat niemand beter dan de locals op de stands persoonlijk reisadvies kunnen geven aan de bezoekers over de beoogde bestemmingen.

Zuid Afrika

Het South Africa Village is mede vanwege het WK voetbal in 2010 een van de primeurs op de Vakantiebeurs. Minister Van Schalkwyk: “Ondanks de uitdagingen die de stilvallende economie ons biedt verwachten wij nog steeds een toename van het toerisme uit Nederland, vooral in 2010 als het land deelneemt aan het WK voetbal dat in juni en juli in tien Zuid-Afrikaanse steden wordt gespeeld”.

Nederland

Maar ook Nederland is in toenemende mate populair bij de inwoners zelf die het eigen land als vakantiebestemming herontdekken. Minister Verburg zal tijdens de officiële opening van de Vakantiebeurs de gevarieerde recreatieve en toeristische attracties die de binnenlandse vakantiemarkt te bieden heeft in het middelpunt plaatsen. “Het Nederlandse landschap heeft heel veel moois te bieden; voor een dagje weg of een complete vakantie. Ik kom u graag tegen op de fiets tussen de uitgestrekte landerijen, wandelend in één van onze vele verschillende natuurgebieden of misschien peddelend in een bootje over de Hollandse wateren. Laat de Vakantiebeurs uw nieuwsgierigheid prikkelen en ontdek de mooiste plekjes dichtbij huis,” aldus Minister Verburg.

Publieksdagen

De publieksdagen van de Vakantiebeurs 2010 zijn van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari.

Comments are closed.