Steiermark klaar voor de winter 2009-2010

Grote investeringen ter verbetering van comfort en veiligheid. Hier vinden de grootste sportevenementen van Oostenrijk plaats en kan men ontspannen in een nieuwe moderne therme. Inversteringen in skigebieden Comfort en veiligheid zijn de basis voor een onbezorgde skivakantie. Daarom wordt er dit jaar ca. 25 miljoen geïnvesteerd in de skigebieden om optimale condities te kunnen garanderen. Ook voor het aankomende winterseizoen worden oude liften door nieuwe vervangen.

Vooral op de Planai, het bekendste skigebied in de Steiermark in Schladming en toneel van de WK alpine skiën in 2013. De eerste 8-persoons stoeltjeslift in de Steiermark brengt de wintersporter nog sneller en comfortabeler naar de bergtoppen. Ook op de ernaast gelegen berg, de Hauser Kaibling, wordt een nieuwe stoeltjeslift gerealiseerd. Daarnaast worden er op vele plekken pistes verbreed. Extra parkeerplaatsen maken de toegang tot de skigebieden gemakkelijker. Gebieden zoals de Reiteralm, de Turracher Höhe of Stuhleck vergroten de sneeuwzekerheid het inzetten van extra sneeuwmachines.
 
Grote sportevenementen
Naast mooie pistes en gezellige hutten is de Steiermark iedere jaar weer een plek waar vele internationale wintersportevenementen plaats vinden. In bijna geen andere deelstaat in Oostenrijk vinden er zoveel grote sportevenementen plaats als in de Steiermark. Bij deze evenementen horen niet alleen de sportieve prestaties tot de orde van de dag , maar ook de grote party‘s naast de pistes en de loipen. Het grootste winterfeest vindt plaatst tijdens de WK nachtslalom voor heren op 26 januari 2010 in Schladming. Twee dagen en een nacht wordt hier feest gevierd terwijl de beste slalommers van de wereld  zich op de steile pistes wagen en voor kippenvel in het stadion zorgen. Op 9 en 10 januari 2010 ontmoeten de beste skiesters elkaar op de Hauser Kaibling tijdens de WK voor dames. Wie de beste skispringers ter wereld wil bewonderen moet op 8 en 9 januari 2010 in Kulm bij Bad Mitterndorf/Tauplitz zijn. In december zal de WK noordse combinaties in Ramsau am Dachstein plaats vinden. De beste snowboarders gaan de strijd begin januari aan op de Kreischberg bij Murau, een van de bekendste Snowboard-spots in Oostenrijk.

Nieuwe therme

Steiermark is ook het juiste adres voor wellnessliefhebbers. Deze winter krijgen de 8 thermen en vele wellnesshotels extra uitbreiding. Sinds 15 oktober 2009 is in de regio Ausseerland in het Salzkammergut de GrimmingThermen in Bad Mitterndorf geopend. Direct naast de therme ligt het 4-sterren Clubhotel Aldiana Salzkammergut met 166 kamers, zodat men direct gebruik kan maken van alle faciliteiten. In combinatie met het in de buurt gelegen skigebied Tauplitz en Loser en de talrijke loipen in de regio, ontstaat er een bijzondere combinatie van wellness en sport.
 
Meer informatie: www.steiermark.com

Comments are closed.