Ontdek het eco-de-luxe hotel Pan Pacific Orchard in Singapore

A city in nature wordt Singapore steeds vaker genoemd: de strijd tussen jungle en beton wordt gelijkopgaand. Zo zou de Orchard Road, de belangrijkste winkelstraat van de stad, weer meer een boomgaard moeten worden. Ach, zo ver is het nog lang niet, maar groen is het zeker en Pan Pacific Orchard draagt daar zeker aan bij.

 

Midden in het centrum van Singapore, dus omgeven door high risers, maar met de weelderige tuin + tempels van de Thaise ambassade aan de voeten. Pas open sinds juni 2023, 350 kamers verdeeld over 23 verdiepingen, een enorm terras gestut op twee grote torens begroeid met klimop: een schitterend voorbeeld hoe hoogbouw ook groen en natuurlijk kan aanvoelen.

Kamer

Dat terras deelt het hotel in feite in tweeën en geeft je op de bovenste verdieping het idee in de wolken te verblijven en beneden juist in het bos. Ook binnen voelt het natuurlijk: veel hout in de kamers en nauwelijks plastic. Een fijne feature is het balkon dat voelt als een annex van je kamer, met bank en goed licht: met een glas en een boek lig je daar prima.

Ja, luxe is het Pan Pacific zeker. De gym is state of the art Technogym, de spa uitgebreid, barretjes en lounges op verschillende hoogten. Het restaurant, Mossala, is Peruaans/Baskisch, de chef afkomstig uit San Sebastian, dus goed: het zou me verbazen wanneer een Michelin-ster lang op zich laat wachten.

Lounge

 

En eco? Zeker. Het moet ook wel: Singapore is bezig met een ambitieuze duurzaamheidslag waaraan nieuwe hotels zich niet mogen onttrekken. Er is gedacht aan hoe het zwembadwater een goed deel van het gebouw koelt – mooi en nodig: in Singapore is het nog nooit koeler dan 20 graden geweest. Maar vooral imposant zijn de zonnepanelen, die ook vijfsterren zijn, namelijk zo goed dat ze liefst 30% van de energie van het hotel kunnen leveren. Da’s heel wat, zeker als je weet dat de airco in de meeste kamers 24 uur per dag loeit.

 

 

 

Locatie van dit eco-de-luxe-hotel

Pan Pacific Orchard

10 Claymore Rd
229540 Singapore
Singapore
Telefoon: +61 6991 6888

 

Pan Pacific Orchard van buiten

 

 

 

Wil je een seintje ontvangen als er een nieuw verhaal is?

Wil jij een seintje ontvangen als Mark een nieuw boeiend reisverhaal heeft geplaatst? Laat je e-mailadres achter en krijg een bericht in je mailbox. En Mark stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.