Dit zijn de verhalen van Mark Schalekamp, schrijver en journalist

Mark Schalekamp is schrijver en journalist. En doet dat al jaren het liefste al reizend, met brede interesse, over de hele wereld. Lees zijn boeiende verhalen hier op Verkeersbureaus.info.

 

Wil je een seintje ontvangen als er een nieuw verhaal is?

Wil jij een seintje ontvangen als Mark een nieuw boeiend reisverhaal heeft geplaatst? Laat je e-mailadres achter en krijg een bericht in je mailbox. En Mark stuurt geen spam!

Naam

 

 

 

 

Ontdek het eco-de-luxe hotel Pan Pacific Orchard in Singapore

A city in nature wordt Singapore steeds vaker genoemd: de strijd tussen jungle en beton wordt gelijkopgaand. Zo zou de Orchard Road, de belangrijkste winkelstraat van de stad, weer meer een boomgaard moeten worden. Ach, zo ver is het nog lang niet, maar groen is het zeker en Pan Pacific Orchard draagt daar zeker aan…

Ontdek het Eco-de-luxe hotel Villa Belle Epoque in Caïro (Egypte)

In Caïro, die miljoenenstad, stikt het uiteraard van de hotels. Veel vijfsterren-hotels zelfs, liefst 49. Een behoorlijk aantal heb ik van binnen gezien en ze vielen niet mee. De meeste waren kolossaal, sommige zelfs met 11 restaurants. Vaak aan de Nijl.

Ontdek de eco-de-luxe trein de Andean Explorer in Peru

De Oriënt Express is beroemder, maar in pracht en praal doet de Andean Explorer weinig onder. Hij rijdt in 3 dagen, twee nachten, van Arequipa in het zuiden van Peru naar Cusco, de hoofdstad van het voormalige Incarijk. Mark nam de trein in Peru.

Ontdek het eco-de-luxe hotel Tambopata Research Centre in de Amazone (Peru)

Een research center, da’s toch geen hotel!? Ja, dat is het óók. Diep in de Amazone, nadat je eerst geland bent op het minivliegveldje van Puerto Maldonado. Mark bezocht Peru.

Ontdek het eco-de-luxe hotel Las Qolqas in Ollantaytambo (Peru)

In een zijtak van de Heilige Vallei, vlakbij het legendarische Machu Picchu, ligt eco-resort Las Qolqas. Zestien tenthuisjes verspreid over een prachtig terrein aan een tamelijk onstuimig riviertje. Mark bezocht Peru.

Ontdek het Eco-de-Luxe Hotel Arakur in Ushuaia

Ushuaia heeft de naam het einde van de wereld te zijn, wat tamelijk onherbergzaam klinkt. Daar is bij hotel Arakur weinig sprake van. Gastvrij van begin tot eind. Mark bezocht Argentinié.

As het regent in Lissabon ga je naar het Berardo Collection Museum

Dat Lissabon prachtig is, heeft zo’n beetje iedereen de laatste jaren met eigen ogen kunnen zien. Ik ken weinig steden die zo snel populairder zijn geworden en dat is helaas te merken. Mark geeft tips voor Lissabon.

Ontdek het Eco-de-luxe hotel Krafft in Basel

Een oude dame is het, 150 jaar oud, pal aan de Rijn, op een paar terrassen afstand van de Mittelbrücke en naar verluidt de oudste brug over deze rivier, daterend uit de 12de eeuw. Oud, maar in topconditie. Mark was in het Eco-de-luxe hotel Krafft in Basel.

Heidelberg is gemaakt voor een citytrip

Compact, rijk aan geschiedenis, prachtig gelegen niet te ver van Nederland met prima kroegen, restaurants en hotels: zo zou je Heidelberg kunnen samenvatten. Hoeft u de rest van dit artikel ook niet meer te lezen.

Dit is het Eco-de-luxe hotel Dar Dhiafa in Djerba (Tunesië)

Verscholen in een stil straatje aan de rand van het stokoude stadje Erriadh vind je Dar Dhiafa, een prachtig boetiekhotel op Djerba. Achter de houten poort kom je terecht in een schaduwrijk complex van kamers, eetzaaltjes, drie patio’s, een barretje. Mark neemt mee naar Tunesië.

Tips voor Kaapstad die u niet in de Linda las

Tips voor Kaapstad? Google en je vindt ze, pagina’s vol, alleen al in het Nederlands. Vloggers, influencers, Linda, de Volkskrant: iedereen en zijn moeder is er geweest. Kolonnes Nederlanders trekken naar Zuid-Afrika. Kaapstad is hot.

Ontdek het Eco-de-luxe hotel Eco Nubia in Aswan (Egypte)

Eco-de-luxe heet deze serie, maar mag het ook eens een keertje zeer-eco-maar-minder-luxe? Dit hotel heet nota bene Eco Nubia! Het ligt op een eilandje in de Nijl zo’n 1.000 kilometer stroomopwaarts van Cairo. Een bootje brengt je erheen, een prachtig tochtje van een minuut of tien.

Geheimtipp uit Berlijn: de Tempelhofer Freiheit

De kans is groot dat je al eens in Berlijn geweest bent. En natuurlijk ging je naar de Brandenburger Tor, wandelde je over Unter den Linden en de Kudamm, fietste je door Kreuzberg en Prenzlauerberg bezocht je de prachtige musea en/of clubs als Berghain. Genoeg te doen. Mark woonde een paar jaar in Berlijn.

Ontdek het Eco-de-luxe hotel The Twelve Apostles in Kaapstad

Een strandhotel is het niet, al kent Mark weinig hotels die zo dichtbij zee liggen als de Twelve Apostles. Toch steken er ’s ochtends geen gasten met handdoeken de weg over, en staan er geen stoelen. Dat komt omdat die wat wiebelig zouden staan op de rotsen. Mark bezocht Kaapstad.

Kom naar de opening van het James Ensor-jaar in Oostende

Je moet maar een reden hebben om naar Oostende te komen. Om uit te waaien op het strand wellicht. Voor een garnaalkroket. Voor het casino misschien. Voor het huis van Marvin Gaye. Of voor het James Ensor-jaar.

Mark ontdekt het Eco-de-luxe Hotel en winefarm Babylonstoren bij Paarl (Zuid-Afrika)

Eco de luxe, wat is dat nou weer? Onder dat mom heeft Mark de afgelopen jaren vele prachtige hotels bezocht. Het spreekt eigenlijk voor zich: ze moesten luxueus zijn, meestal 4-sterren op zijn minst, maar daarbij ook enigszins duurzaam. Iets dat hotels de laatste jaren natuurlijk steeds serieuzer nemen. Hij deelt graag de hoogtepunten met je. Om te beginnen met Babylonstoren in Zuid-Afrika.

In deftig Baden-Baden staat de tijd stil

Baden-Baden, maar weinigen maken een stop in deze parel van het Zwarte Woud, en da’s misschien maar goed ook: zo blijft het een tikje exclusief. Zoals het altijd al was, een kuuroord voor de oude Europese elite. Lees het eerste artikel van Mark Schalekamp op Verkeersbureaus.info.