Kom slapen in het Hilton op Trinidad

Een volle week logeerde Harmke bij het Hilton op het eiland Trinidad en dat is geen straf. Hilton Trinidad & Conference Centre heet dit hotel in de hoofdstad Port of Spain voluit. Waarom het als bijnaam het Upside Down Hotel heeft, lees je hieronder.

Hilton Trinidad sunset

 

Aankomst in Port of Spain

KLM vliegt rechtstreeks op het eiland Trinidad, met een korte tussenlanding op Sint-Maarten. Zodra ik de luchthaven Piarco uitloop, zie ik hoe mooi het eiland Trinidad is. Palmbomen en in de verte groene heuvels. Trinidad is gevarieerd qua natuur. Het bijbehorende eiland Tobago is kleiner en geliefd onder strandgangers. Overal zie ik deze week nog banners hangen van Independence Day, de nationale feestdag van Trinidad & Tobago op 31 augustus. De aardige chauffeur die me naar het Hilton Trinidad brengt, heet Mark. Hij zegt dat ik chow moet proeven, de gepeperde lokale snack van verse vruchten. En we praten over sport. We rijden langs een uitgestrekt park met rugbyvelden, voetbalvelden en wandelpaden. Trinidad is sport minded. De chauffeur vertelt dat vooral cricket populair is op het eiland.

Luchthaven Piarco

Aandenken aan Independence Day


Trinidad loves cricket

 

Inchecken bij het Hilton

Het Hilton in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad, ligt op zo’n halfuur rijden van de luchthaven. Bij de receptie word ik vriendelijk ontvangen. Het hotel ligt heuvelopwaarts. Dat betekent dat je prachtige uitzichten hebt, bijvoorbeeld vanaf het Sun Deck achter de lobby. Dit Hilton is een gebouw met veel glas. Het wordt ook wel het Upside Down Hotel genoemd, omdat er van boven naar beneden wordt geteld. Mijn suite zit op de eerste verdieping en die blijkt dus helemaal bovenin te zijn! Vanaf mijn balkon heb ik weids uitzicht op heuvels en goed aangelegde wegen. Zodra ik de balkondeur dichttrek, hoor ik het verkeer niet meer. Het bed slaapt goed. Ook handig: direct bij het bed zit een knopje waarmee je de airco aan en uit kunt zetten. Ideaal als je ’s nachts even verkoeling wilt zonder te hoeven opstaan.

Uitzicht op een rugbyveld vanaf het Hilton

Hilton ligt op een heuvel

Kunst in de lobby van het Hilton

 

Cocktailbar en restaurants

Een glazen wand in de lobby geeft uitzicht op de immens hoge ontbijtruimte beneden in het all day restaurant Herbs & Spices. De ruimte ziet er gezellig uit met veel rood. In de lift hangt een bordje ‘Beat the rush’ dat de tijden aangeeft waarop het rustiger en drukker is in de ontbijtzaal. Het ontbijtbuffet biedt veel keus, van broodjes en croissants tot warme gerechten. Later op de dag bestel ik als lunch een zalmgerecht bij het to go-restaurant Fresh Connection in de hotellobby. Een aardige ober vindt het geen enkel probleem is als ik deze to-go-maaltijd opeet aan een gedekt tafeltje in cocktailbar Samaan 3. Dan is er nog sushi-restaurant LUCE Sushi Bar & Lounge dat kosmopolitisch oogt. Verder heb je bij het zwembad Cascadoo Bar & Grill en natuurlijk is In Room Dining ook mogelijk.

De ontbijtzaal van het Hilton

Croissants en nog veel meer

Terras met uitzicht

 

 

 

Zwembad en tennisbanen

Een lange ‘brug’ vanaf de lobby, ook weer met veel glas, voert naar het gedeelte waar ik slaap, de Noordwing. De brug geeft aan de ene kant uitzicht op het mooie groene landschap en aan de andere kant op het zwembad in de tuin van het Hilton. Dat zwembad is heel aanlokkelijk met veel groen eromheen en fijne lounge-plekken her en der. Ook staat er een groot schaakbord en andere sport- en spelfaciliteiten. Bovendien beschikt het hotel over twee tennisbanen van het label Precor. De gym in het hotel, ook van Precor, is 24/7 toegankelijk. Hilton Trinidad is naast hotel ook een conferentieoord. De conferentiezalen bevinden zich net als het ontbijt- en sushirestaurant een verdieping lager dan de lobby. Het is al met al een grootschalig complex, maar door de slimme bouw voelt het heel prettig aan.

Het aanlokkelijke zwembad


Lekker loungen


Schaakspel in de tuin van het Hilton

 

Presidentiële suite

Het Hilton Trinidad heeft 7 categorieën suites, meer dan welk ander hotel ook op het eiland. Het bedient de topmarkt van Amerika, gevolgd door het topsegment van Trinidad zelf. De grootste pluspunten zijn de al eerder aangestipte open architectuur en gastvrije staf. Ook de ligging is prachtig, vlak bij de botanische tuinen van Port of Spain. In 1962 werd Trinidad & Tobago onafhankelijk en het hotel dateert uit de periode daar vlak na. Van tijd tot tijd zijn er dan ook renovaties om het hotel up-to-date te houden. Op de 6e verdieping zit de Executive Lounge voor VIP-gasten. In de loop der jaren heeft Hilton Trinidad dan ook vele bekende en hooggeplaatste gasten mogen ontvangen. Zo hebben in de presidentiële suite onder anderen Michael Jackson (1978), Nelson Mandela (2004), Prince Charles (2008) en Barack Obama (2009) gelogeerd.

Een hal in het hotel

Floor voor VIP-gasten

Sneak peek in de presidentiële suite

 

The Chocolate Box

Op het terrein van het hotel zit onder meer een winkel met koffers, tassen en zonnebrandcrème. Ernaast is een bankgebouw waar je bijvoorbeeld je euro’s kunt inwisselen voor de lokale Trinidad Dollars. En aan het eind van deze winkelgalerij zit tot mijn verrassing een chocolade-atelier: The Chocolate Box! Kijk, dat is nog eens leuk. Ze gebruiken bonen uit Trinidad en Colombia, vertelt manager Michael Ballmann uit de UK. Chocoladerepen, cacaopoeder, crunchy chocola met amandelen, chow. je kunt er van alles kopen. Chow is zoals gezegd iets van Trinidad, een fruitsnack, meestal van ananas of mango. Bij The Chocolate Box voorzien ze die van een laagje chocola. Achter glas zie ik de chocolademakers aan het werk. De vrolijke Karim is best bereid even tevoorschijn te komen om voor de foto te poseren.

Welkom bij The Chocolate Box

Chocola met de hete Scorpion Pepper

 

 

Karim van The Chocolate Box

 

Tour Desk in het Hilton

Wat ook niet onvermeld mag blijven, is dat er in de lobby van het Hilton Trinidad een Tour Desk zit van Island Experiences. Deze organisatie verzorgt leuke ‘eco-cultural tours’ op het eiland, al dan niet inclusief een uitstapje naar strandeiland Tobago. Island Experiences beschikt over topgidsen – kan ik uit eigen ervaring zeggen – en kan zowel groepstours als individuele arrangementen samenstellen. Hotelgasten kunnen bij de Tour Desk bijvoorbeeld een tour boeken naar de stranden van Maracas Bay en Las Cuevas Bay. Ook zijn er boottochten te maken naar de Gasparee Caves, een indrukwekkend grottenstelsel. Of boek een trip met boot of vliegtuigje naar buureiland Tobago inclusief een hike naar watervallen. Trinidad & Tobago heeft zó veel highlights! Meer hierover lees je in een volgend artikel van mijn hand.

Boek een tour naar Maracas Bay

Las Cuevas Bay in het noorden van Trinidad

Gids Tano van Island Experiences

 

Locatie van het Hilton

Het gigantische park dat ik in het begin noemde, blijkt Queen’s Park Savannah te heten. Het Hilton ligt aan de Lady Young Road en kijkt uit op dit park en de aangrenzende botanische tuinen. Aan de andere zijde van het park, aan Maraval Road, liggen zeven bijzondere historische gebouwen op rij. Ze staan bekend als de Magnificent Seven. Nummer 1 is Queen’s Royal College, een koloniaal gebouw uit 1904, dat nog altijd als school fungeert. Nummer 7 is Stollmeyer’s Castle. Over dit kasteel doen verschillende mythes de ronde, zo vertelt Tano, mijn gids van Island Experiences. Een ervan is dat de vrouw van een rijke man zich een prinses waande en een bijbehorend kasteel eiste. De man rukte alles uit de kast om iets moois voor haar te bouwen. De dame bedacht zich echter toen het klaar was en is er nooit gaan wonen.

Queen’s Royal College uit 1904

Hayes Court hoort ook tot de Magnificent Seven

Kasteel Stollmeyer is tegenwoordig een museum

Adres: Hilton Trinidad & Conference Centre, Lady Young Road, Port of Spain, Trinidad, Boek het hotel hier. Meer informatie vind je ook bij het Verkeersbureau Trinidad en Tobago.

Trinidad is een prachtig groen eiland

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.