Kom unlimited dineren bij Bordeaux in Naarden

Restaurant Bordeaux in Naarden opende deze zomer z’n deuren. Het concept? Unlimited Dining, waarbij je eindeloos mag kiezen uit hoogstaande gerechten en wijnen. All you can eat, maar dan op niveau. Harmke genoot van de Frans-Japanse keuken.

Vooraf eten we rauwe tartaar met verse tuinkruiden

 

Uitzicht op het Naardermeer

Restaurant Bordeaux is prachtig gelegen aan het Naardermeer in ’t Gooi. Al dinerend in de gezellig ingerichte ruimte zie je zeilbootjes voorbijvaren. Dit ruime, nieuwe restaurant zit in het voormalige clubhuis van golfbaan Naarderbos. Eind juli gingen de deuren open en zo rond eind oktober zal het restaurant op volle sterkte gaan draaien. Tegen die tijd zullen er zo’n 600 tot 650 zitplaatsen zijn. In de zomer komt daar mogelijk nog een terras bij. Parkeren kan gratis voor de deur.

Het uitzicht is weids


 

Organic garden

Als ik van de parkeerplaats naar de entree loop, stuit ik al meteen op een medewerker die ijverig bloemen en kruiden aan het plukken is in de eigen ‘kruidentuin’ van Bordeaux. Deze kruidentuin bestaat uit tientallen halve wijnvaten netjes op een rij voor de ingang van het restaurant. Ze staan vol met fleurige eetbare bloemen en tuinkruiden. De medewerker blijkt Alex Choy te zijn, een van de eigenaren. Samen met zijn zwager Michael Hu runt hij deze nieuwe dining experience.

Vegetarische keuzes zijn er ook

Kruidentuin voor de deur

Mede-eigenaar Alex

 

 

All you can eat

“We combineren fine dining met all you can eat,hoe paradoxaal ook,” vertelt Michael Hu. “Onze kracht is dat we op hoog niveau kunnen koken voor heel veel mensen tegelijk.” Zowel hij als Alex zijn opgeroeid in de horecawereld. De keuken van Bordeaux is Frans-Japans. Wij van de pers krijgen een proefmenu voorgeschoteld. Normaal kunnen gasten voor een vaste prijs (ca. 40 tot 45 euro) eindeloos kiezen van de menukaart. Daarnaast zijn er supplementen die wat extra’s kosten.

Kwantiteit én kwaliteit bij Bordeaux

Bolletjes met boter vooraf

 

Cosy inrichting

Het eerste wat opvalt als je de dinerzaal binnenloopt, is hoe cosy de inrichting is van deze toch enorme ruimte. Het interieur – dat door de eigenaren zelf in samenspraak met een architectenbureau werd bedacht – straalt een en al luxe en comfort uit. Er zijn gezellige ronde tafels voor als je met een gezin of groep bent en er zijn kleinere tafels voor vier of twee personen. Straks zullen er nóg meer kleine tafels bijkomen voor een romantisch diner voor twee bijvoorbeeld.

Luxe en comfort

Zonlicht speelt door de ramen

 

Coquilles met appel

En dan het eten! We krijgen een selectie uit het Unlimited Menu en beginnen met coquilles in sesam-vinaigrette met frisse groene appel, een gouden combi. Het wordt gevolgd door een flinke portie rauwe tartaar. Even later worden we verwend met overheerlijke dorade in witte-wijnsaus, maar er zijn ook genoeg vegetarische opties. Bij elk gerecht komt een bijpassende wijn. Aangezien ik met de auto ben, proef ik daar slechts mondjesmaat van, maar passend zijn de wijnen zeker!

Coquilles als starter

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Lekker groentegerechtje

 

Waanzinnige wagyu

Het allerlekkerste moet dan nog komen: wagyu-rund met gegrilde knolselderij en paksoi. Dit is misschien wel de lekkerste wagyu die ik ooit heb geproefd, écht. Zo sappig, rood en mals… Dit is dan ook een gerecht uit de categorie supplementen, dus voor een meerprijs. Dat geldt ook voor andere uitschieters zoals de kreeft en kaviaar. Alle gerechtjes zijn subtiel voorzien van bloemen en kruiden uit de eerder genoemde ‘kruidentuin’. Toe eten we lekkere chocolademousse met limoenijs.

Verrukkelijke dorade

Waanzinnige wagyu

 

Obers en robots

Opvallend zijn de ‘oberrobots’ die soepel tussen de bediening door manoeuvreren. Deze robots zijn er gelukkig alleen om het ‘vuile’ werk op te knappen, zoals het afruimen van borden. De menselijke factor blijft leidend bij Bordeaux! Bestellingen worden persoonlijk door iemand opgenomen en het eten wordt met een glimlach geserveerd. Ook bij de brigade in de grote open keuken zie ik louter blije gezichten. Dus verlaat ook ik met een glimlach het pand na deze geslaagde avond!

Dessert van chocomousse en limoenijs

Het toetje gaat erin als koek

Meer weten en reserveren bij Restaurant Bordeaux?

Restaurant Bordeaux, IJsselmeerweg 100, 1411 DL Naarden, restaurantbordeaux.nl

 

Harmke verlaat het pand met een glimlach

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.