Kom plant-based eten bij Greenrebel in Den Haag

Harmke ging langs bij het nieuwe Plant-based restaurant Greenrebel in Den Haag. De gerechten bleken stuk voor stuk ware traktaties, van de bietenburgers tot de bloemkoolsnacks. Dus ook als je zoals Harmke niet vega(n) bent, is dit een adres om te proberen!

De Dutch Dandy

Station HS

Greenrebel zit op een steenworp van station Den Haag Hollands Spoor, een locatie met veel ‘traffic’ en dat is precies waar eigenaren Erwin Jansen en Christiaan van Tilburg naar streven. Ze willen impact maken op het klimaat én op ons lichaam met duurzaam en gezond eten. Om zo veel mogelijk mensen te bereiken is een plek met flink wat doorstroom zoals hier aan de Stationsweg 142 in Den Haag dus ideaal.

Greenlabel zit aan de Stationsweg in Den Haag

 

Koffie van Santas

‘Love nature Go plant-based’ is de slogan die in rode letters aan de muur hangt. Zoveel mogelijk plant-based, dat is het uitgangspunt van Greenrebel dat deze zomer de deuren opende. De koffie die ik bij binnenkomst bestel, is van bonen van het Rotterdamse bedrijf Santas, dat hecht aan sociaal ondernemerschap en duurzame verpakkingen. De blikken waar Santas de koffiebonen in aanlevert, worden hergebruikt.

Greenlabel is plant-based

 

 

Op en top duurzaam

Zelfs het meubilair bij Greenrebel is zo verantwoord mogelijk. Hergebruik waar dat kan, is het motto. Dus komt de spiegel aan de muur van de kringloop, zijn alle stoelen tweedehands en zien ook de grote lampen aan het plafond eruit alsof ze in een eerder leven een industrieel doel hebben gediend. De inrichting is een leuke mix van zitjes. Er hangen schommels als room divider. Bijkomen van je jachtige leven is het idee.

Harmke op de schommel

 

Zuid-Afrikaanse touch

Om te skagen is het belangrijk dat het eten niet alleen verantwoord is, maar vooral ook ‘retelekker’, zoals Erwin het uitdrukt. En daar hebben ze chef Tom Stoker voor aangetrokken. Deze van origine Zuid-Afrikaan uit Pretoria spreekt wonderbaarlijk goed Nederlands zonder Engels of Afrikaans accent. Hij deed een opleiding in Zuid-Afrika en verfijnde zijn kookkunsten in Nederlandse en Vlaamse sterrenrestaurants.

Tom Stoker, de chef uit Zuid-Afrika

Amuse van bloemkool

 

Dutch Dandy

Wat ga ik vandaag zoal proeven? Na een bloemkoolhapje en wrap met vegan rendang volgt een burger van de kaart, de Dutch Dandy. Mijn god, was is die lekker… het vlees mis ik totaal niet. Het broodje is van biet en is belegd met een sappige burger gemaakt van homemade beans & beets patty, met daar bovenop cheddar, little gem, tomaat, augurk, rode ui en smokey bell pepper sauce. Het is echt smullen!

Verleidelijke burgers

Harmke en de Dutch Dandy

 

Umami-burger

En dan heb ik nog niet eens de Umami Mania die daarna komt. Ook deze vegan burger is om te smullen. De umami-smaak is volop aanwezig. Ditmaal is de burger gemaakt van homemade umami mushrooms patty met spinazie, portobello, venkel en truffelsaus en hij wordt opgediend op een zwart bolletje, een carbon bun. Het eten wordt op wegwerpkartonnetje geserveerd, dat is omdat ze nog in een testfase zitten.

Umami Mania-burgers

Overheerlijk

 

Bloemkoolsnack

Ook mag ik proeven van de Cauli Pops, een bijgerecht dat wat mij betreft fastfood snacks als kip-nuggets zonder moeite kan vervangen, zo lekker zijn deze warme bloemkoolroosjes in krokant jasje met dipsausje. Tom Stoker is dan ook een gedreven chef die de ambitie heeft een eigen restaurant te openen in Almere. Zijn ziel en zaligheid is echter om als Chef Tom at Home op topniveau bij mensen thuis te koken.

Lekkere snack: Cauli Pops

Greenrebel-chef Tom Stoker

 

Soep met bite

Tot slot proef ik een mini-versie van een van de soepjes op de kaart, de Dutch Green met spinazie, broccoli, basilicum, lente-uitjes, olijfolie en gerookte amandelen. De amandelen zorgen voor een welkome bite. En passant vertellen eigenaren Erwin en Christiaan nog dat hun bananenbrood met minder suiker en meer banaan wordt gemaakt, maar net zo zoet smaakt. Kortom, alles bij Greenrebel heeft een verhaal!

Dutch Green-soepjes

Bananenbrood met extra veel banaan

Meer weten? Kijk op: green-rebel.nl

 

Harmke hapt in een Dutch Dandy

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.