5x eten in Miami

In Miami South Beach wemelt het van de leuke restaurants. Harmke geeft je hieronder een aantal van haar favoriete eetadressen, waaronder een must-visit: Time Out Market Miami.

Time Out Market Miami

1. Pretty Swell

Als ik de eerste ochtend in de wijk SoFi in South Beach op zoek ga naar een leuke plek om te ontbijten, stuit ik al snel op Pretty Swell. Mijn eigen hotel Blanc Kara zit namelijk nog midden in de renovatie (inmiddels voltooid, gaat dat zien!) Dus kijk ik verderop in de straat met zijn palmbomen. Al snel spot ik een mooi terras vol met planten en witte parasols. Het is van Pretty Swell, dat bij boetiekhotel South of Fifth hoort, een Life House-hotel. Alles is vernieuwd, vertelt barman Preston, er zat een hostel. Op de kaart voor elk wat wils, van Poached eggs tot taco’s. Ook de koffie is great!
lifehousehotels.com

Tacos for breakfast

Barman Preston

Barman Preston

Vegan-gerecht bij Rogue Panda, Time Out Market

Tomatensalade bij Lur, Time Out Market

2. Call me Gaby

Dit Italiaanse restaurant ligt ook in SoFi en wel bijna op het uiterste puntje van South Beach. Call me Gaby heeft een gezellig terras met loungegedeelte. Het wordt gerund door de Italiaan Antonio. Het eten en de drankjes die ik voorbij zie komen op de dienbladen ogen fantastisch en zijn dat ook. De salade van watermeloen met feta en pistachenootjes wordt mijn favoriet. Die smaakt me zo goed dat ik er zelfs nog een keer voor terugkom.

“Home is where the pizza is”

lees ik op de ‘rug’ van een van de obers. Misschien moet ik voor die pizza dan toch ook nog maar een keer terugkomen.

Het terras van Call me Gaby

Het terras van Call me Gaby

Lunchen en loungen

Lunchen en loungen

Watermeloensalade met feta

 

Lees ook dit artikel: 5x Slapen in Miami

 

3. The Local House

Ik ben nog steeds in SoFi, het rustige, maar o zo gezellige deel van Miami South Beach. Om de zoveel meter staan er strandhuisjes langs de kust, genummerd en van vrolijke kleuren voorzien. Wat een fijne vibe heeft deze buurt toch! Langs het strand loopt de boulevard Ocean Drive. Ook daar stuit ik op een leuk eettentje. The Local House is tegelijk een boetiekhotel.. Ook The Local House onderging onlangs een renovatie en oogt nu, net als Blanc Kara, weer als nieuw. Ik eet er een soort bitterballen (croquettes) en gegrilde oesters. Vooral die oesters met limoendip zijn goddelijk lekker.
localhouse.com

The Local House

Entree


Gefrituurde oesters en croquettes

4. Rodilla

We maken even een zijsprongetje, want ook in Downtown Miami zijn er natuurlijk restaurants te over. Zelf beviel het simpele Rodilla me erg goed, waar ik lunchte tussen mijn museumbezoeken door. Rodilla zit namelijk vlak bij streetartmuseum Wynwood Walls en het graffitimuseum. Rodilla werd opgericht in Madrid in 1939 en opende deze vestiging in Miami in 2019. De doelgroep? Drukbezette mensen die op zoek zijn naar een snelle maar smakelijke hap van goede kwaliteit. Precies waar ik nu behoefte aan heb. Ik lunch met een getoaste sandwich met avocado en drink er een smoothie bij.

Wynwood district

Wynwood district


Rodilla

Rodilla

Avocadosandwich

Avocadosandwich

 

 

5. Time Out Market

De leukste ontdekking is wat mij betreft de Time Out Market! De keukens van de eetkramen in deze prachtige overdekte foodhall staan bijna allemaal onder supervisie van topchefs. Japanner YU-ME bijvoorbeeld is van award winning chef Hiro San en Crew-Do heeft zelfs een Michelinster (nieuw voor Amerika!). En wat een keus! Zelf beland ik bij Rogue Panda, een Plant-Based Aziaat met heerlijke dimsum. Maar ook de Spaanse tapas van Lur lonken. Overal probeer ik een klein gerechtje uit en alles is even lekker! Tot slot drink ik nog Turkse koffie met daarbij kersverse baklava!

Time Out Market

Cocktail bij Rogue Panda

Cocktail bij Rogue Panda

Dimsum bij Rogue

Pizza op de Time Out Market

Pizza op de Time Out Market

Tapasbar Lur

Tapasbar Lur

Bar Baklava

Bar Baklava

Meer informatie: Verkeersbureau Miami

De wijk SoFi in Miami South Beach

Nogmaals Italiaans restaurant Call me Gaby

Wijn op de Time Out Market

 

 

KLM vliegt deze winter rechtstreeks naar het zonnige Miami. In iets meer dan 10 uur vlieg je van Schiphol met een directe vlucht naar Miami. Bekijk de tarieven hier. Lufthansa biedt ook voordelige Miami tickets aan. Liever een compleet verzorgde reis? Kijk dan bij TUI.

 

 

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.