24 uur in Philadelphia

Philadelphia is een stad waar zó veel te ontdekken is! Harmke was er deze keer nog geen 24 uur, maar verzamelde genoeg tips voor deze stad.

Ben Franklin Bridge

Ben Franklin Bridge

Love Park fontein

Schoolbus in Philly

Back in Philly

Na een vertraagde vlucht op weg naar Amsterdam ben ik ‘stuck’ in Philadelphia. Geen ramp. Philly hoort toevallig tot de leukste steden van Amerika! Ik logeer hartje stad in Warwick Rittenhouse Square, een mooi hotel in modern-klassieke stijl. Volgens Taxi-chauffeur Tuck, die me van de airport haalt, mag ik van geluk spreken: “Alle hotels zitten vol wegens een honkbalwedstrijd, bovendien is Biden vandaag in Philly.”

Harmke bij Love Park

Entree van hotel Warwick

Suite in hotel Warwick

Philly van A tot Z

Heerlijk om terug te zijn in Philly, Pennsylvania! Binnen 24 uur kwam ik tot dit ABC! Kijk voor meer tips op: discoverphl.com en visitphilly.com

Overal zijn er wegwijzers

Independence Hall

A

A-kitchen

Deze eerste avond ga ik laat op zoek naar een restaurant. A-kitchen is flexibel en geeft me om één minuut voor tien toch nog een tafeltje. Ze zijn bekend om hun burgers, vertelt de serveerster. Dat laat ik me geen twee keer zeggen. De burger is heerlijk! Het restaurant zit aan Rittenhouse Square, om de hoek van mijn hotel.

Serveerster van A-kitchen brengt een burgertje

B

Barnes Foundation

Museum de Barnes Foundation omvat de kunstverzameling van Albert Barnes. Het museum telt 24 kamers en die zijn als de vertrekken van een woonhuis ingericht met op de okergele wanden werken van onder anderen Van Gogh, Cézanne en Renoir. Het is een onvoorstelbaar indrukwekkende verzameling.

Barnes, een van de musea langs de Museum Mile

Bluestone Lane

Een leuk ontbijttentje vinden, is zo gepiept. Beneden naast het Warwick-hotel zit een vestiging van Bluestone Lane! Avocado toast for brekkie dus! De koffie is hier subliem, weet ik nog van vorige keer. Bluestone Lane is dan ook van oorsprong een koffiebranderij. Het eten zijn ze erbij gaan doen en ook daarmee is niets mis.

Ontbijten met avocado-toast bij Bluestone Lane

C

Cherry Street Pier

Natuurlijk wandel ik langs de Delaware River met de Benjamin Franklin Bridge. De pieren aan de oever, waaronder Cherry Street Pier, zijn in gebruik als kunstzinnige locaties. Er zijn wisselende kunstexposities en elk weekend is er een vlooienmarkt. Op de kop van de pier is een tuin met zitjes en mooi uitzicht.

Ingang van Cherry Street Pier

Een van de kunstwerken op de pier

D

D’Iyanu

Deze modeboetiek is een van de vele Black Owned winkels in Philadelphia. D’Iyanu is misschien wat off the beaten path (910 East Main Street, Norristown), maar vol kleurrijk Afrikaans design: jasjes, broeken, jurken (ook in plus size). Eigenaresse Addie Elabor richtte de winkel op samen met haar broer Dara Ajayi.

E

Elfreth’s Alley

Philadelphia is een van de oudste steden van de VS. In de historische wijk Old City, nu een bruisende buurt, vind je rijtjeshuizen uit de achttiende eeuw. Het bekendste straatje is Elfreth’s Alley, maar ook de huizen in bijvoorbeeld Cuthbert Street dateren nog van vóór de Onafhankelijkheidsoorlog, die in 1775 losbarstte.

Een van de straten in de Old City

F

Franklin Institute

Dit wetenschapsmuseum dat het begin markeert van de Museum Mile besteedt aandacht aan Harry Potter. Nog tot en met 18 september 2022 kun je bij The Franklin Institute deze ‘groundbraking’ expositie bezoeken die de magische gebeurtenissen en personages uit de Harry Potter-boeken en -films belicht.

Harry Potter-expo bij het Franklin

G

Good Luck Pizza Co.

Om deze pizzeria zelf te bezoeken had ik niet meer de gelegenheid, maar het is een gloednieuw adres in het centrum aan 105 South 13th Street, waar ze dik belegde pizza serveren met krokante bodem. Het glutenvrije deeg is ontwikkeld door de vermaarde chef George Sabatino van restaurant Aldine in Philadelphia.

H

Headstart Shoes

‘High-end Italian designer footwear’ is wat deze schoenenwinkel, die al decennia meegaat, verkoopt: van laarzen en pumps tot sandalen en sneakers. De collectie wordt met zorg samengesteld en de klant is koning, of je nu nieuw bent of al dertig jaar over de vloer komt. De boetiek zit in de buurt van Rittenhouse Square.

De etalage van schoenwinkel Headstart

I

Independence Seaport Museum

Dit kindvriendelijke en interactieve museum bij Penn’s Landing waterfront aan de Delaware River heeft een van de grootste maritieme collecties van Noord-Amerika. Je bent niet beperkt tot binnenblijven, want tot in oktober kun je mee op kajakexcursie op de rivier Het museum heeft ook aandacht voor Civil Rights.

In dit gebouw zit het Seaport Museum

J

Julius Scissor Hair Salon

Het is dat ik in Leiden een fijne kapper heb, anders was ik vast even langsgegaan bij Julius aan 2045 Locust Street, die de aandacht trekt met zijn uitnodigende etalage. “I want you to love yourselves a little bit more than before” is het streven van Julius Scissor, die van kindsbeen af iedereen in zijn stad al mooier wil maken.

Leuke kapper in de buurt van Rittenhouse Square

K

Konditorei Coffee

Heb altijd gedacht dat Portland, Oregon, kampioen in goede koffiebars is, maar Philadelphia kan er ook wat van. In de buurt van mijn hotel Warwick stuit ik onder meer op dit adres aan 40 South 17th Street. Het menu is enigszins Zweeds georiënteerd. Bij de koffie kun je bijvoorbeeld een Zweeds kaneelbroodje eten.

Philadelphia houdt van goede koffie

L

Liberty Point

Na mijn bezoek aan het Seaport Museum strijk ik neer bij café Liberty Point aan het water voor een lichte lunch: limoensap en een mandje met humusdip, komkommer en crackers. Het café hoort bij een gloednieuw restaurant met zo’n 1.400 zitplaatsen en spectaculair uitzicht op de rivier en de Ben Franklin Bridge.

Humusdip bij Liberty Point

Liberty Point

M

Mochi Ring

Mochi is een Japanse rijstcake van delicaat zoet meel (glutinous rice flour), een ingrediënt dat in geen enkele Aziatische keuken ontbreekt. De mochi-donut werd bedacht om een twist te geven aan de klassieke donut. Bij Mochi Ring aan 102 South 21st Street weten ze er wel raad mee. Je hebt keuze uit twaalf smaken.

Mochi-donuts in 12 smaken

 

 

N

Naked Lunch

Dit lunchadres zit in Mom’s Center City, een Organic Market aan 34 South 11th Street. Alles bij Naked Lunch is organic en vegetarisch. Ze hebben raw juices, lekkere salades, maar ook burgers van zwarte bonen, klassieke taco’s, sushi bowls en nog veel meer. Natuurlijk kun je ook je eigen bowl samenstellen.

Het adres voor raw juice en meer

O

Organic P.S. & Co.

Over organic gesproken…, ik eet graag een biefstukje op z’n tijd maar kan zeker ook de plant-based keuken van dit adres enorm waarderen. Vorige keer was ik helemaal weg van hun vegan burger. Alles op het menu is 100% organic, 100% vegan, 100% gluten-free, 100% koosjer en 100% vrij van dierlijke producten.

Vegan burgers om van te smullen

P

Parc

Restaurant Parc is een begrip in Philadelphia. Het zit direct aan Rittenhouse Square en werd me van alle kanten aangeraden. Parc is een ode aan de Franse bistro. Het interieur ademt alles wat Frans is en toch ben je in Amerika. Fruits de Mer, garnalencocktails, koningskrab, smullen. Vergeet ook de champagne niet!

Op en top Franse bistro in hartje Philly

Q

Queen Village

Queen Village is een van de charmantste en groenste wijken van de stad, met koloniale architectuur. Ook de Magic Gardens van kunstenaar Isaiah Zagar vind je in deze wijk. Fabric Row is een van de bekendste straten hier. Je hebt er unieke boetieks waaronder Yowie (zie hieronder), kunstgalerieën en hippe eettentjes.

R

Rodin Museum

Ook dit keer moet ik gewoon een kijkje nemen bij het Rodin Museum met voor de entree De Denker. Dit museum aan de Benjamin Franklin Parkway draait om het werk van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin. Het is opmerkelijk hoeveel waardevolle kunst in Philly valt te bewonderen. Sla ook het Barnes niet over!

De Denker bij de entree van het Rodin

S

Spice Finch

Jammer genoeg ging de keuken net dicht toen ik wilde aanschuiven, dus ik bewaar dit mediterrane restaurant naast hotel Warwick voor een volgende keer. Het interieur met licht hout doet Scandinavisch aan. De keuken gaat creatief om met mediterrane smaken en maakt volop gebruik van kruiden en specerijen.

Spice Finch: creatieve keuken met mediterrane flair

T

The Logan

Toe aan wat relaxation en rust na een inspannende dag in de stad? Dan wil ik als tip deze spa noemen in het Logan hotel aan One Logan Square, niet ver van Love Park met zijn LOVE-beeld. Zelf onderging ik bij The Logan een massage met CBD-olie. Daarover schreef ik een artikel in online spa magazine Wellness Spots!

The Logan, een van de spahotels in de stad

 

 

U

Ultimo Coffee

Al eerder merkte ik op dat Philadelphia goede koffie heeft. Dan mag de naam van Ultimo Coffee niet ontbreken, een van de voorlopers. Dit koffiecafé zit op vier locaties in de stad en heeft een eigen branderij. Ik ging langs bij 238 South 20th Street in Rittenhouse. Een percentage van de opbrengst gaat naar goede doelen.

Trendsettend koffiehuis

V

Vince

Wat een fijne en vriendelijke modeboetiek is dit aan 1701 Walnut Street! Zelfs de bewaker knoopt een vriendelijk praatje met aan, terwijl ik nog denk dat hij me op de vingers wil tikken, omdat ik ongevraagd foto’s maak. Kleding voor mannen en vrouwen in een nonchalante trendy stijl (mét webshop).

Trendy mode en vriendelijke sfeer bij Vince

W

Warwick Rittenhouse Square

Daar is hij dan, mijn hotel voor één nacht. De locatie is fantastisch, om de hoek van Rittenhouse Square, en het bed comfortabel. De lobby is ruim en gezellig met uitnodigende kleurige banken en een muur vol poëtische teksten. Minor detail maar ook een fun fact: de glazen draaideur bij de entree komt van Boon Edam.

Lobby van hotel Warwick bij Rittenhouse Square

Wonderspaces

Nog een W die je niet mag missen is het nieuwe museum Wonderspaces in het Fashion District op de grens van Chinatown aan 27 North 11th Street. Het geheimzinnige Wonderspaces is een doorlopende show van wonderlijke ervaringen. Het museum is het hele jaar geopend en heeft wisselende exposities.

Nieuw en de moeite waard om te ontdekken

X

XIX Nineteen

In Broad Street – tegenover hotel Cambria waar ik vorige keer logeerde – zit bar XIX Nineteen op de 19e verdieping van het Bellevue Hotel. Je kunt er fantastisch eten en de service is excellent. In 2019 was het restaurant winnaar van de Wine Spectator Award. Ook een leuke plek voor een brunch met zicht op de skyline.

De skyline van Philly

Y

Yowie

Een winkel uit de waslijst aan Black Owned shops in Philly is Yowie, een minimalistische home & lifestyle boetiek aan 716 South 4th Street in Queen Village. Het is de shop van voormalig modeontwerpster Shannon Maldonado. Alles is er esthetisch, of het nou een koffietafelboek betreft of een bloemenvaas.

Z

Zahav

Award-winning Israëlisch restaurant aan 237 St. James Place in Society Hill. Zahav betekent goud in het Hebreeuws en is een modern restaurant dat zijn inspiratie niet alleen uit de Israëlische cuisine haalt, maar ook uit die van bijvoorbeeld Marokko, Turkije, Jemen, Libanon en Egypte. Multi-culti. I like!

Veelgeprezen restaurant vlak bij de Delaware River

Where to go?

Genieten bij restaurant Liberty Point

Harmke in Philly

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.