Natuurkampeerterrein van de maand januari 2017 de Vlagberg in Sint Anthonis (Noord-Brabant)

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur. Ook in de winter kun je vaak prachtig fietsen en kamperen in het winterse landschap. Diverse natuurkampeerterrein hebben een binnenvoorziening. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht in samenwerking met de Stichting de Groene Koepel.

Pocknicken op de Vlagberg

De Vlagberg ligt op slechts 2 km van het knusse Brabantse brinkdorp Sint Anthonis: de bevolking noemt hun dorp “Sint Tunnis”. Ondanks de geringe afstand van het dorp, ligt het terrein midden in het bos. Vanwege het eigendom van Staatsbosbeheer noemt men dit bos dit hier het “Staatsbos”.

 

ZIE OOK: Ontdek fietsrondjes in Nederland

 

Het terrein is ook onder beheer van Staatsbosbeheer. De Vlagberg is nog niet zo lang geleden geheel gerenoveerd tot “Natuur Comfortterrein”.

In plaats van traditionele “IJzeren Hein” bij Staatbosbeheer check je nu in op een computer. Met een PIN kun je meteen betalen. Voor fietsers en wandelaars zijn speciale trekkersplaatsen met een picknicktafel pal naast de boshut die je kunt warm stoken met een houtkachel. Ook een van de vuurplaatsen is overdekt. Het sanitair is kraakhelder en functioneel. Voor de rest is het terrein zeer ruim opgezet. Je kunt ook kiezen voor een plek nog meer in de natuur, maar dan ben je wel verder weg van de boshut en het sanitair.

incheck computer

incheck computer

de boshut met houtkachel

de boshut met houtkachel

De Vlagberg ligt tussen de fietsknooppunten 24 en 96 ten oosten van Sint-Anthonis. De boswachterij bestaat uit een langgerekte strook van noord naar zuid van bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Bij sneeuw bieden de heidevelden een schitterende aanblik. Via de knooppunten kun je fraaie fietstochten uitzetten. Ook de Maasheggen zijn niet ver weg. Je kunt het fietsen ook afwisselen met een wandeling.

 

 

Op nog geen 500 meter is restaurant de Heksenboom (in de winter maandag en dinsdag gesloten). Op en rond de Brink van Sint Anthonis zijn supermarkten en je treft een keuze aan horeca.

Sint-Anthonis stond jarenlang bekend om de Motorcross der Azen: een van de grootste motorevenementen van ons land. Met de legendarische Broer Dirkx in actie in het zand. Na zijn carrière als motorcrosser wist Dirkx nóg een prijs te behalen, ditmaal te paard tijdens het concours hippique van Oerle. In 1984 bleek het knetterende evenement van Sint-Anthonis door de geluidsoverlast niet meer te handhaven.www.logerenbijdeboswachter.nl

 

 

Ontvang elke maand gratis het Fietsrondje van de maand

Vul je e-mailadres in om een e-mail te ontvangen als er nieuwe fietsrondjes en verhalen beschikbaar zijn van Bert.

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.