Natuurkampeerterrein van de maand december 2016 De Klashorst in Diffelen(Overijssel)

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur. Ook in de winter en het prille voorjaar kun je vaak prachtig fietsen en kamperen in het winterse landschap of het ontluikende voorjaar. Diverse natuurkampeerterreinen hebben een binnenvoorziening met een warme kachel. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht in samenwerking met de Stichting de Groene Koepel.

ruim-opgezet

De Klashorst ligt niet ver van de Vecht: net waar de bossen beginnen. De camping is er al sedert vele jaren, maar is pas met ingang van 2016 natuurkampeerterrein, omdat dit op maat aansluit met de levensfilosofie van Martin en Herma:

“Verblijven in de rust van de stilte, opgevrolijkt door zingende vogels, maar ook de rust van onthaasten en zorgeloosheid.”

Martin en Herma hebben grote plannen met het terrein. Onlangs is een gloednieuw en verwarmd sanitairgebouw gerealiseerd, waardoor nu ook kamperen in de winter mogelijk is. In het sanitairgebouw zijn twee kookplaatjes.

verwarmd sanitairgebouw

verwarmd sanitairgebouw

De receptie is meer een soort huiskamer met een sfeervolle houtkachel. De kampeerders kunnen hier koffie en andere drankjes bestellen, maar ook gewoon even zitten. Ideaal als het weer wat tegen zit.

huiskamer met kacheltje

huiskamer met kacheltje

Warmte kun je ook krijgen bij je tent, want er zijn houtkacheltjes te huur. Vind je onlangs dat alles toch te fris in de tent, dan kun je ook een trekkershut huren.

kachels te huur voor bij de tent

kachels te huur voor bij de tent

De Klashorst ligt aan de internationale Vechtdalfietsroute, die bewegwijzerd is als LF-route. Het terrein ligt niet ver van fietsknooppunt 58 in de richting van knoopunt 64.

 

ZIE OOK: Ontdek fietsrondjes in Nederland

 

In het Vechtdal is het prachtig fietsen, met vissentrappen en herstelde meanders. De esdorpen Beerze en Rheede met kenmerkende Saksische boerderijen liggen er schitterend bij. Maar ook ten noorden en ten zuiden van de Vecht is het fraai fietsen door de bossen op de stuwwallen die gevormd zijn tijdens de ijstijd. Even pittig is het in de Sallandse Alpen met de Lemelerberg, de Hellendoornse berg en de Holterberg.

de-arme-oever-van-de-vecht

Op 1 km richting Mariënberg is boerderijwinkel het Nijenhuis met o.a. streekproducten. Tegenover deze winkel is een restaurant. Op 4 km kent het nietige Mariënberg met slechts 850 inwoners nog altijd een redelijk gesorteerde buurtsuper. Je kunt natuurlijk een steentje bijdragen om deze dorpswinkel in stand te houden.

Sfeervol en niet duur eten kun je in restaurant Perron7 in het monumentale station van Mariënberg dat is ontworpen door Eduard Cuypers, opgeleid door zijn beroemde oom die het Rijksmuseum en het Centraal Station van Amsterdam ontwierp.

www.deklashorst.nl

de Vecht

de Vecht

een-stukje-prive

 

 

Esdorp

Esdorp

de receptie

de receptie

 

 

Ontvang elke maand gratis het Fietsrondje van de maand

Vul je e-mailadres in om een e-mail te ontvangen als er nieuwe fietsrondjes en verhalen beschikbaar zijn van Bert.

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.