Ga mee naar natuurkampeerterrein Wildemansheerd in Schildwolde

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitsterkend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur. Ook in het najaar en de winter kun je vaak prachtig fietsen en kamperen in het winterse landschap. Diverse natuurkampeerterrein hebben een binnenvoorziening. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht in samenwerking met de Stichting de Groene Koepel.

natuurkampeerterrein-paddestoel

Je voelt je onmiddellijk thuis op de Wildemansheerd. De gemoedelijke sfeer in en rond de Groningse hoeve straalt een sfeer van gastvrijheid en gezelligheid uit. Salome, Hans en hun kinderen toen zich uitstekende gastvouwen en gastheren Je kunt kiezen voor kamperen in het bos of in de boomgaard. Uiteraard ontbreken de picknicktafels niet. Bij het terrein is een theeschenkerij , waar je zelf thee kunt zetten. Het terrein is zeer geschikt voor slecht weer. Het sanitair is verwarmd.
wildemansheerd-receptie

In de grote recreatieschuur staan voldoende tafels en stoelen: ook comfortabele luie stoelen. Er is een vierpits gasstel, een ruime koelkast , een waterkoker en een magnetron. De recreatieschuur kan verwarmd worden. Daarnaast zijn er spelletjes en is er is een bibliotheek. Er is veel informatie over de fietsen in de omgeving. Neem wel even vooraf contact op, want Salome en Hans kunnen afwezig zijn.

natuurkampeerterrein-wildemansheerd

wildemansheerd-kamperen

Salome is hier geboren. Haar vader had in de boerderij een varkenshouderij. In 2011 kwam zij na twintig jaar terug en nam het kampeerbedrijf over. Hans werkt op de universiteit in Groningen maar besteedt ook veel van zijn vrije tijd aan het terrein

 

 

Het natuurkampeerterrein ligt ongeveer 3 km ten noordoosten van het dopp Schildwolde tussen de fietsknooppunten 71 en 50. De LF9 is op ongeveer 5 km. In Schildwolde is een goed gesorteerde supermarkt en er is een bakker.

wildemansheerd-tent

Prachtig fietsen rond Schildwolde

Het is prachtig fietsen rond Schildwolde met de markante Jufferstoren, waar een heel verhaal aan hangt. De kolossale boerderijen met de voorhuizen staan parmantig in de natuur. Ten noorden van het terrein is het Schildmeer, met de Fietsroute ‘t Roegwold van Staatsbosbeheer. Salome zegt:

In de winter de buien zien aankomen en vallen boven het Groningse landschap is een ervaring op zich

 

 

Comments are closed.