Natuurkampeerterrein van de Maand Juni

Hoeve Krekelberg, Schinnen – Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht in samenwerking met de Stichting de Groene Koepel.

Fietsen in Schinnen, Hoeve de Krekelberg

Fietsen in Schinnen, Hoeve Krekelberg


Hoeve Krekelberg ligt in een rustig deel van Zuid-Limburg. De terrascamping biedt uitzicht op de groene heuvels. Bij aankomst valt onmiddellijk de traditionele Limburgs Carré-boerderij op. De voormalige koestal is nu een dagverblijf met riante zitje, spelletjes, lectuur en veel informatie over de uitstapjes in de omgeving en praktische zaken, zoals kerkdiensten, artsen en restaurants. Er staat een computer, maar er is ook gratis WiFi. Fietsen kunnen worden gestald in een berging die na 11 uur ‘s avonds op slot gaat. In de stalling is een goed hoge drukpomp. Voor e-bikes zijn er contactpunten om de accu’s op te laden en op het terrein zijn ook fietsen te huur/

Johanna Vogels nam het terrein in 1981 over van haar schoonouders. Zij vertelt:

Ik hecht erg veel waarde aan rust een ruimte. Verder moet alles er keurig bijliggen. Wij bieden modern sanitair en houden dit ook echt schoon. Voor gezinnen met kinderen hebben we een speciaal veld met speelvoorzieningen en een zandbak. Ik merk dat onze gasten vooral de rust en de vrijheid waarderen.

 

 

Het natuurkampeerterrein in Schinnen

Het natuurkampeerterrein in Schinnen

Hoeve de Koekelberg kent een paar veldjes alleen voor tenten. Op een van deze veldjes staan picknicktafels. In de fietsenstalling staan tuinstoelen te leen. Het terrein is door de Groene Koepel gekwalificeerd als “Natuur Comfort”. Johanna raadt in het hoogseizoen vooraf reserveren aan. Voor trekkende fietsers met een klein tentje is er altijd wel plaats voor een nacht.

Hoeve de Krekelberg

Hoeve Krekelberg

Het natuurkampeerterrein ligt net ten noordoosten van het dorp Schinnen op het fietsnetwerk tussen de fietsknooppunten 24 en 34. In Oirsbeek (knooppunt 34) op ruim 1 km van het terrein is een Jumbo supermarkt. Een leuke fietsroute die je vanaf Hoeve Krekelberg kunt doen is de Bokkerijdersfietsroute. Zie op Fietsrondje: 50 km in omgeving Schinnen Je kunt vanaf het terrein ook een korte Bokkerijderswandeling maken. Bekijk de kaart in het sanitair van Hoeve Krekelberg op www.hoevekrekelberg.nl

 

Ontvang elke maand gratis het Fietsrondje van de maand

Vul je e-mailadres in om een e-mail te ontvangen als er nieuwe fietsrondjes en verhalen beschikbaar zijn van Bert.

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *