Het Natuurkampeerterrein van april

Het kampeerbosje, Leerdam – Fietsen en kamperen op een natuurkampeerterrein gaan uitstekend samen, na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een Natuurkampeerterrein van de Maand voor het voetlicht. In samenwerking met Stichting Natuurkampeerterreinen.

Natuurkampeerterreinen

Het Natuurkampeerterrein van de maand april is het Kampeerbosje. Deze heeft iets zeer avontuurlijks: leuke perceeltjes aan smalle slingerpaadjes in een bosje met ook grillig gevormd water. Handig zijn de tafels en stoelen of picknicktafels bij de kampeerplaatsen. Tijdens een frisse avond vind je warmte bij diverse vuurplaatsen. Door de inrichting van het bosje met smalle paadjes is het Kampeerbosje niet toegankelijk voor caravans en campers. Je kunt binnen slapen in Thaise hutten of in een pipowagen.

 

 

Anita en Hennie’s droom kwam uit

Het terrein ligt niet ver van het kronkelende riviertje de Linge in de hart van ons land. Het is de droom van Anita Schaper en Hennie Rietveld.

Anita vertelt haar verhaal: “We waren op zoek naar een tegenhanger voor onze kantoorbanen en ons appartement in Gorinchem. In 1996 deed ons de kans voor om een verwaarloosd populierenbosje aan te schaffen. Veel van de populieren waren doorgeschoten en het terrein was overwoekerd met manshoge brandnetels. Ons eerste doel was het scheppen van een nieuw bosje. Al onze vrije tijd ging er in zitten. ’s Zomers druk met brandnetels maaien en afvoeren en ’s winters met het omzagen van de grote peppels en het planten van nieuwe bomen en struiken. Na jaren noeste arbeid kreeg ons nieuwe bosje vorm. Tijd om na te denken over de functie van ons terrein. We doken in de beleidsstukken van de gemeente Leerdam, de provincie en allerlei organisaties die samenwerkten op het gebied van plattelandsontwikkeling. Ineens ontdekten we het: kleinschalig plattelandstoerisme. Dan stuit je op een muur van ambtelijke procedures, maar als je wilt, sla je je daar doorheen. Het duurde dan ook ruim zeven jaar voordat alle instanties akkoord gingen met het realiseren van een kleinschalige camping. In 2003 stonden alle seinen op groen en konden we aan de slag met het bouwen van de opstallen. Nadat de aannemer in drie maanden het casco had neergezet hebben wij een jaar werk gehad om de afbouw te doen. Mei 2004 was het Kampeerbosje een feit.”

 

ZIE OOK: Weer meer overnachtingen op Natuurkampeerterreinen

 

Natuurkampeerterreinen

Anita vervolgt: “Inmiddels zijn we alweer voor het twaalfde jaar geopend en blijkt de combinatie van natuurbeleving, kleinschaligheid en gastvrijheid goed te werken. Als het een beetje weer is, weten veel gasten ons te vinden. Onze schaalgrootte laat toe dat we de kampeerders en gebruikers van de trekkershuisjes op informele wijze benaderen. Deze persoonlijke aanpak stelt men op prijs.”

Route

Het kampeerbosje is vlakbij de LF7 en fietsknooppunt 59.
Als leuk fietsrondje vanaf het Kampeerbosje beveelt Anita een rondje Linge aan met pontjes bij Spijk en Enspijk. Knooppunten: 59, 57,34, 33, 36, 37, 38 29, 31, 49, 99, 98, 97, 51 52, 53, 30, 31, 54, 80, 81, 88 48, 57,59.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.