Lycksele

Lycksele is een gemeente in Zweeds lapland, in de regio Västerbottens län. Deze regio is bij ons vooral bekend om de schitterende natuur, de campings en het heerlijke eten. De Zweden kennen Lycksele als Lapp Stockholm. Ontdek een impressie van de dierentuin, hotel Lappland en de grootste tipi tent ter wereld.

Beste tijd om te reizen naar Lycksele

 

Bezienswaardigheden in Lycksele

In Lycksele ontdek je inspirerende bezienswaardigheden. Wat dacht je van de dierentuin?

Lycksele Djurpark

Wist je dat Lycksele een geweldige dierentuin heeft met meer dan 25 inheemse diersoorten uit Zweden? In de winter wandel je door de sneeuw tussen de grote verblijven van de dieren. Kijk mee als de dieren gevoederd worden. De dierentuin is in 1959 opgezet door Holger Lithner. Je ontdek er rendieren, elanden, bizons, wolven en vossen. De dierentuin opent elke dag om 10h en om 17h sluit de kassa. Je kunt dan nog wel een hele tijd in het park blijven.

De zeeleeuwen

De zeeleeuwen

Onze gids in de dierentuin

Onze gids in de dierentuin

Wolven

Wolven

ram-dierentuin-lycksele

rendier-dierentuin-lycksele

Hotel Lappland

Het Hotel Lappland is een enorm complex met meer dan 220 kamers. Het restaurant kan 700 couverts serveren. Je geniet er vooral van vis, allemaal van lokale kwekerijen, maximaal 20km uit de buurt. In het hoogseizoen werken er maar liefst 17 mensen in de keuken. Het hotel kan ook grote conferenties aan met een groot podium tot maximaal 2000 mensen. Leuk om te weten dat de huidige eigenaar Matias pas 35 jaar oud is.

Het hotel heeft 17 eigen sneeuwscooters voor tours met gidsen om bijvoorbeeld een 2-daagse tour te doen die ook als package deal geboekt kan worden. In de zomer biedt Hotel Lappland ook river crafting aan.

 

Dit zijn de leukste plekken in Zweden

Je kunt deze Zweden tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond bij van Zweden.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Het hotel is zo populair omdat er dichtbij in de buurt een auto testbaan ligt waar veel test rijders van Audi, BMW en Mercedes komen.

dessert-hotel-lappland

eten-hotel-lappland-lycksele

koffie-hotel-lappland

tipi-tent-hotel-lappland

De grootste Tipi tent ter wereld staat in Lycksele

De grootste Tipi tent ter wereld

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Lycksele

Lycksele kommun

Storgatan 22
921 81 Lycksele
Zweden
Telefoon: +4695016600
URL: http://www.lycksele.se


Twitter: https://twitter.com/Lyckselekommun
Facebook: facebook.com/Lyckselestadenilappland

Instagram: instagram.com/goldoflapland/

 

Neem contact op met Verkeersbureau Lycksele

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Lycksele