Bezienswaardigheden in Helsingborg

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus
In Helsingborg zijn talloze prachtige bezienswaardigheden te bewonderen. Geniet van de prachtige kastelen die deze stad te bieden heeft.

Sofiero Slot en tuinen

Bewonder het prachtige zomerhuis dat in 1800 de kroonprins Oscar voor zijn Duitse prinses Sofia liet bouwen. De laatste Zweedse koning Gustav heeft het kasteel na zijn overlijden gedoneerd aan de stad. Wandel door de kleur- en geurrijke tuinen met een bloemenzee van rododendrons. Neem zelf je kleedje en wat lekkers mee en je kunt hier heerlijk picknicken op het gras met uitzicht op het groen, het paleis of zelfs de zee! Het Sofiero paleis en haar tuinen zijn dagelijks geopend van 10 tot 18.00 uur, maar wanneer je eenmaal binnen bent kun je zo lang blijven als je wilt. Op het grote veld voor het kasteel worden in de zomer concerten gegeven. Aan de achterkant geniet je van een lunch op het terras. Binnen in het kasteel lunch je uitgebreider in het Sofiero Slottsrestaurant. Ook de binnenkant van het kasteel is het bezichtigen waard. Hier zijn een aantal kamers nog in tact en bewonder je in de overige vertrekken een telkens wisselende tentoonstellingen van kunst.

de tuin van Sofiero Slot

De tuin van het Sofiero slot

Vanaf het slot zie je de zee!

Vanaf het slot zie je de zee!

Slottskirke – Hamlet’s kasteel Kronborg

Pak vanaf het station van Helsingborg de veerboot naar de overkant. Deze vertrekt ieder kwartier en binnen 20 minuten ben je in Helsingör op Deense grond. Behalve dat je vanaf het water goed zicht hebt op de kust van beide steden, staat in Helsingör het indrukwekkende Slotskirke van Kronborg. Op de gigantische binnenplaats van de Slottskirke, ook wel bekend als Hamlet’s kasteel, werden de eerste theaterstukken van Shakespeare getoond. Nog steeds worden er vele opvoeringen gedaan. Binnen in het kasteel zijn de prachtige balzaal en de kamers van de voormalige Deense koning te zien. Buiten bevindt zich de enorme vestingsmuur met kanonnen die het fort beschermden en de Deense koning zo gevreesd maakten.

Vanaf zee zie je Slottskirke liggen

Vanaf zee zie je Slottskirke liggen

 

Dit zijn de leukste plekken in Zweden

Je kunt deze Zweden tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond bij van Zweden.

"*" geeft vereiste velden aan

 

De binnenplaats van het slot

De binnenplaats van het slot