Eten & Drinken in Menorca

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus De diversiteit van de gastronomie van Menorca is wellicht nog niet zo bekend, het gerecht dat veel mensen wel kennen van het eiland is de kreeftensoep. De naam van het gerecht is Caldereta de Langosta. Uiteraard mag je de paella, net zoals op vele eilanden van Spanje, niet overslaan. De verse vis proef je dan ook direct.

Typische producten uit Menorca

  • De kaas van Menorca is vierkant en wordt gemaakt van koeienmelk.
  • Mayonaise is een echt Menorcaans product, omdat het hier is gemaakt. In het plaatsje Maó is het uitgevonden en dat is dan ook direct waar de naam vandaan komt.
  • De gin. Dit is een overblijfsel uit de tijd van de Engelsen. De gin is een mix tussen traditionele gin en Menorcaanse likeuren.
  • Naast dit heeft het eiland ook nog eigen gemaakt bier. Het bier is wat kruidiger dan de ‘standaard’ biertjes maar zeker een aanrader om er een te nemen!
Menorcaans bier

Menorcaans bier

Restaurants

Mercado De Pescados (Mahón)
Dit is een overdekte markt met fruit, groente, vlees en vis. Geniet van dagverse gerechten in de restaurants middenin de markt. Hier vind je ook het Menorcaanse bier en Menorcaanse kaas en verschillende soorten worst. De markt is de plek waar de locals samenkomen en bijpraten onder het genot van eten.

Cova d’en Xoroi
Cova d’en Xoroi is een klif waar je een prachtig uitzicht hebt en heerlijk een drankje kunt doen uitkijkend over de zee. Als je aan het einde van de klif komt heb je een bar waar je een drankje kunt bestellen en daarmee lekker op een kruk in het zonnetje kunt genieten met een geweldig uitzicht. Handig om te weten; de entreeprijs voor Cova d’en Xoroi is €2,- . Met het bonnetje krijg je een gratis drankje.

Uitzicht van Cova d’en Xoroi

Uitzicht van Cova d’en Xoroi

Cova d’en Xoroi

Cova d’en Xoroi