Sport & Vrije tijd op La Palma

sport-icoon-verkeersbureaus La Palma moet het vooral hebben van de vele mogelijkheden tot wandelen. Het binnenland in door de bergen, langs de vulkanen, door het mooie groen of langs de kust. De keuze om te wandelen is ontzettend ruim. Ook de onderwaterwereld biedt schitterende mogelijkheden en je kunt er paragliden. De outdoor mogelijkheden zijn het hele jaar door eindeloos op La Palma.

Ontdek het avonturenpark op La Palma

Ontdek het avonturenpark

Wandelen op La Palma

Wandelingen voor ieder wat wils. Er zijn vele verschillende routes op smaak, fysieke conditie en leeftijd. La Palma is een paradijs voor wandelaars en is ideaal om het hele jaar door te wandelen.

Wandeling langs Fuencaliente

El Paso, Fuencaliente. Deze wandeling langs de vulkanen is de meest populaire route op het eiland. Het is een pittige wandeling, maar het is de moeite waard.

Wandelen langs de vulkaan op La Palma

Wandelen langs de vulkaan

Grotten bezoeken en speleologie

Het landschap op La Palma is veelzijdig en fascinerend, ook onder het aardoppervlak. De vele grotten nodigen uit tot een bezoek. Dat kan wandelend maar ook meer sportief voor de speleologie liefhebbers. De vulkanische grot Cueva de las Palomas verrast elke bezoeker opnieuw.

Sterren Kijken

Dankzij de donkere en heldere luchten die bijna het hele jaar door zichtbaar zijn is La Palma de perfecte locatie om naar de sterren te kijken.

Archeologisch observatorium Roque de Los Muchachos

Het Astrologisch observatorium van Roque de Los Muchachos (ORM) ligt in de gemeente Garaffia op zo’n 2.420 meter hoogte. Het observatorium is geopend in 1985 en de grote telescoop staat hier stabiel, tegenover de heersende noordenwind. Dit komt door de ligging aan de rand van de Caldera de Taburiente. De telescoop neemt scherpe en stabiele beelden van de nachtelijke hemel. Deze wordt trouwens beschermd door de ‘Sky wet’, die de controle voor luchtvervuiling afdwingt, de openbare verlichten reguleert en luchtvaartroutes in de gaten houdt.

Duiken op La Palma

De onderwaterwereld is een andere wereld. La Palma heeft geweldige locaties om te duiken. Los Cancajos, in de buurt van Puerto Naos of Fuencaliente zijn de beste duikspots.

Duiken op La Palma is schitterend

Duiken op La Palma is schitterend

Kanoën en kajakken

Je ervaart La Palma vanaf het helderblauwe water en jij bepaalt waar je heen peddelt. Je peddel is de motor en jij moet vooruit zien te komen. In het begin vaar je alleen maar rondjes en word je nat gespetterd door anderen. Na enige tijd heb je door hoe je vooruit komt en vaar je langs de grillige vulkanische kustlijn van La Palma. Kleurrijke vissen zwemmen onder je door en langs de kust zie je de hoge palmbomen zwieren in de wind . Met een georganiseerde kano toer heb je zelfs de mogelijkheid om langs en door de mooiste grotten van La Palma te varen. Een deskundige gids toont je graag de mooiste plekken om een foto te maken.

Boottocht

Vanaf Puerto de Tazacorte maak je een boottocht langs de kust van La Palma. Tijdens deze boottocht zie je dolfijnen en als je geluk hebt ook walvisachtigen. Je vaart langs de vele grotten en onderwater riffen waar je een nieuwe wereld ontdekt.

La Palma’s paragliding mogelijkheden

Wil je niet wandelen of duiken dan kan je gaan zweven. Vliegend over het eiland La Palma. Paragliding is het hele jaar door een goede optie op La Palma.

Paragliden op La Palma

Paragliden op La Palma

Avonturenpark

Ontdek tal van attracties in het avonturenpark in de buurt van Refugio del Pilar.