Eten & drinken & het nachtleven op La Palma

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus La Palma is altijd al een eiland geweest waar veel invloeden hun weg hebben gevonden. Desserts, likeuren, fruit, vlees en vis zijn allemaal te vinden, ieder op een eigen bereidde manier. Tot grote vreugde van vele fijnproevers. Tot op de dag van vandaag worden de heerlijkste gerechten op belangrijke dagen zoals bruiloften en doopfeesten op een met de hand geborduurd tafelkleed gepresenteerd.

Proef de heerlijke traditionele gerechten van La Palma. Chicharrones, queso asado con mojo, carne de cabra, sopa de picadillo, viejas, morenas, papas arrugadas con mojo. Dit zijn enkele aantrekkelijke namen van La Palma’s traditionele gerechten. Vergeet ook niet de zoetwaren: almendrados, marquesotes, Bienmesabe, queso de almendra.

Breng een toast met wijn van La Palma

Wijn van La Palma is heerlijk. Het is perfect om een speciale gelegenheid te vieren of gewoon bij een goede lunch of diner. Rode wijnen (Tintos), witte wijnen (blancos) of zoete degenen (Malvasía) zijn een must voor jouw bezoek aan het eiland.

Kaas

De kazen van La Palma zorgen voor een explosie van aroma’s. Op La Palma vind je kaas met pure smaak en zonder toevoegingen en conserveringsmiddelen. De kazen hebben een milde en romige smaak omdat ze op een ambachtelijke manier worden gemaakt. Deze unieke kazen worden gemaakt met behulp van producten waar je niet meteen aan zou denken als je het woord ‘kaas’ hoort. Verse geitenmelk wordt tussen gevlochten palmbladeren geperst en bestrooit met grof zeezout. De volgende dag wordt het zout eraf gehaald en wordt de kaas gerookt op amandel schil, cactus of grenenhout. Dit zorgt voor een karakteristieke geur. Veel lokale kazen hebben een prijs gewonnen of een onderscheiding gekregen vanwege de goede kwaliteit.

Kom naar de Markt

Naast de gewone markten kun je op La Palma ook producten direct van de boer kopen. Op veel plaatsen op La Palma worden boerenmarkten georganiseerd waar de boeren hun eigen producten rechtstreeks aan de klant verkopen. Door de verkoop van deze producten wordt de lokale gemeenschap ondersteund. Zo kunnen je kleinkinderen later ook van de kleurrijke markten op La Palma genieten.

Boerenmarkten

De markten op La Palma ruiken naar verse groene appels, bordeaux rode kersen, en fel oranje wortels. De groenten en fruitsoorten kleuren de markten in Santa Cruz de La Palma en Los Llanos de Aridane en maken ze een lust voor het oog. Hier vindt je lokale producten zoals kaas en vlees van een hoge kwaliteit. Voor het kopen van eetrijpe avocado’s, bananen, zoete aardappels en nog veel meer, kun je maandag tot zaterdag van 07:00 uur tot 14:00 uur deze markten bezoeken.

Agenda

  • Boerenmarkt in Puntallana: derde zaterdag van de maand
  • Boerenmarkt in Barlovento: iedere zondag
  • Boerenmarkt in Puntagorda: iedere zaterdag en zondag
  • Boerenmarkt in El Paso: iedere vrijdag en zaterdag
  • Boerenmarkt in Los Llanos de Aridane: iedere zondag
  • Boerenmarkt in Villa de Mazo: iedere zaterdag en zondag
  • Boerenmarkt in Brena Alta: iedere zaterdag

Leven is feesten

Elkaar met talkpoeder bestrooien tijdens carnaval, de duivel loslaten tijdens La Fiesta de la Danza del Diablo in september en fijne versierde kruisen mei. Dit eiland biedt je tal van mogelijkheden om het leven te vieren en je niet te vervelen.