Sport & Vrije tijd in Polen

sport-icoon-verkeersbureaus Polen biedt elk type reiziger het hele jaar door de ideale omstandigheden om actief te zijn. Of je nu een bergtochten wilt maken van watersport houdt, wilt skiën, paardrijden of fietsen, alles is mogelijk.

Tatry Mountains

Tatry Mountains

Boottocht over Wisła rivier

De Wisła rivier ontspringt in een gebergte, onderdel van de Karpaten. De rivier verbindt o.a. de steden Warschau Krakau & Toruń. In deze steden kun je met meerdere cruise maatschappijen een rondvaart boeken om zo meer van de stad te zien vanaf het water.

Wandelen

Binnenkort vind je hier meer informatie over de uitgebreide wandelroutes in Polen.

Fietsen in Polen

Met haar prachtige landschappen en de golvende landschapsovergangen lijkt Polen wel voor het fietstoerisme geschapen te zijn.

Paardrijden

Polen telt ontelbare clubs en centra voor paardrijden. U kunt ook paardrijden in talrijke agrotoeristische boerderijen. De centra organiseren zowel recreatietochten te paard, net zoals tal van reisorganisaties.

 

Ontvang gratis leuke Polen activiteiten

Je kunt meer handige Polen tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Polen plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Wandelen in Polen

Slingerende zandweegjes in een glooiend panorama, kuitenbijters in de Tatra met uitzicht op rotsige oerlandschappen, zee tussen de tenen in het nationaal park Słowinski… Een ding is duidelijk: elke wandelervaring in Polen bruist van de natuurervaring en is telkens uniek. Of u het nu bij een dagtocht houdt of wekenlang uithoudt…

Vissen

Met 26.000 km watergangen, meer dan 9000 meren, duizenden vijvers en haar meer dan 500km lange zeekust is Polen een paradijs voor vissers.

Watersport in Polen

Kayakken, kanoën, surfen of zeilen. Polen biedt een gevarieerd aanbod voor grote en kleine waterratten.

Wintersport in Polen

De bergen in het zuiden van Polen zijn uniek. Van laag tot hoog, van vlakke pistes tot sterk stijgende pistes. Met andere worden: Wintersport in Polen is voor iedereen! De Poolse bergen bieden goede mogelijkheden voor een gezellige wintervakantie en ook voor skiën, snowboarden en andere wintersporten. Er is in Polen een ruim aanbod van prachtige wintersportcentra. Naast deze zijn er ook vele rustige en prachtige dorpen, die vooral geschikt zijn voor gezellige familievakanties. Het winterseizoen in Polen duurt iets langer dan in West of Zuid Europa. De sneeuw ligt er vaak al vanaf november en blijft tot eind maart. Dit zijn een aantal van de wintersportgebieden in Polen:

  • Zakopane (Tantra)
  • Kasprowy Wierch
  • Bukowina Tatrzańska
  • Białka Tatrzańska
  • Poronin
  • Szklarska Poreba (Reuzengebergte
  • Karpacz, ook in het Reuzengebergte)
  • Zieleniec, meer dan 20 liften
  • Szczyrk

Wellness in Polen

Vanachter de ramen van het Bania ski complex en thermale zwembad zie je het prachtige panorama van de Hoge Tatra, het Pieniny-gebergte en de skihellingen, die zowel in de winter als in de zomer een aantrekkelijk uitzicht vormen.

Golf in Polen

Golf is een relatief nieuwe sport voor Polen en groeit snel in populariteit. Mooie golfbanen zijn in elke regio te vinden. Polen telt in totaal 63 golfclubs met moderne golfbanen. Sommige hiervan zijn ontworpen door vooraanstaande ontwerpers. Zo ontwierp Gary Player, een van de grootste golfers ter wereld en de meest gerespecteerde ontwerper uit Zuid-Afrika, Modry Las Golf Club Poland. Deze 18 holes baan is gekozen is tot beste golfbaan van Polen.