Bezienswaardigheden in Polen

cultuur-icoon-verkeersbureaus Polen kent vele bezienswaardigheden. Maar liefst 16 hiervan staan genoteerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de steden Krakau, Torun en Warschau ontkom je niet aan deze prachtige bezienswaardigheden.

Grafheuvel van Kościuszko

Grafheuvel van Kościuszko

De 16 UNESCO werelderfgoed plekken van Polen

Dit is de complete lijst met alle werelderfgoed plekken die je moet bezoeken in Polen.

De gestreepte vuursteenmijnen in Krzemionki Opatowskie

De gestreepte vuursteenmijnen in Krzemionki Opatowskie als 16e object in Polen in 2019 ingeschreven op de UNESCO Werelderfgoed lijst

Tarnowskie Góry

De monumenten van Tarnowskie Góry (Silezië Regio), met uitgravingen en mijnschachten, overblijfselen van zilver-, lood- en zinkmijnen

Orthodoxe kerkgebouwen

Hun religieuze schoonheid is een feestje voor oog en ziel. Dit is architectonische nijverheid van pientere timmermannen pur sang, die torenhoge lariksen in gedetailleerde tempels wisten te veranderen.

De Eeuwhal in Wroclaw

Hij werd aan het begin van de 20ste eeuw gebouwd en prijkt onder de naam Eeuwhal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Ontvang gratis leuke Polen activiteiten

Je kunt meer handige Polen tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Polen plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

De binnenstad van Krakau

Krakau wordt wel de parel in de Poolse kroon genoemd. De binnenstad van Krakau staat al sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De binnenplaats van het Wawel kasteel

De binnenplaats van het Wawel kasteel

Middeleeuwse stad Torun

Torun is zowel in Polen als daarbuiten heel bekend geworden, dankzij de astronoom Nicolaus Copernicus en de smaak van zijn bekende gembercake.

Houten kern van Zuidelijk Kleinpolen

Deze zuidoostelijke regio van Polen wordt gekarakteriseerd door middelgrote bergen en pittoreske landschappen. Hier vinden we de houten orthodoxe en rooms-katholieke kerken perfect ingepast in hun natuurlijke omgeving.

Kalwaria Zebrzydowska

De legende gaat dat Nikolaus Zebrzydowski, de Gouverneur van de provincie, een brandend kruis door het raam van zijn kasteel zag. Op de plaats van de openbaring, stichtte hij een klooster en liet er paden omheen aanleggen en kapellen bouwen.

Historisch centrum van Warschau

In 1980 werden de herstelwerkzaamheden van Warschau door de UNESCO bekroond, toen de stad op de Werelderfgoedlijst werd geplaatst. Het is de enige reconstructie van een historisch urbanistisch systeem ter wereld dat op deze lijst staat

Muzakow/Muskauer Park

Muskauer Park is een van de meest onalledaagse tuincomplexen in Europa. Het werd aangelegd door prins Hermann von Pückler-Muskau die aan het begin van de negentiende eeuw, geïnspireerd door de tuinen in Engelse stijl, besloot om rondom zijn familieresidentie in Bad Muskau hét perfecte landschap te creëren.

Kasteel van de Teutoonse Orde in Malbork

Het kasteel in rode baksteen was de zetel van de Grote Meester van de Teutoonse Orde en de grootste dergelijke structuur in middeleeuws Europa.

Zamosc

De in het jaar 1580 gevestigde Zamość was de verwezenlijking van de visie op de ‘ideale stad’. Vandaag de dag is het een veerkrachtig economisch en cultureel centrum.

De kerken van de vrede in Jawor en Świdnica

Vredeskerken waren ooit bedoeld om symbool te staan voor verzoening tussen katholieken en protestanten om zo de langste oorlog in de Europese geschiedenis te beëindigen. Ondanks gebouwd van hout en klei, zijn ze tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.

De zoutmijnen van Wieliczka en Bochnia

De zoutmijnen van Wieliczka en Bochnia zijn wereldwijd beroemd vanwege zijn vele ondergrondse, in het zout uitgehakte zalen, die schitterend versierd zijn.

Het voormalig concentratiekamp van Auschwitz-Birkenau

Voor de hele wereld staat Auschwitz symbool voor de Holocaust, oorlog, terreur en genocide.

Białowieza National Park

Een van de oudste nationale parken en reservaten in Europa (gesticht in 1932), ligt in het centrale deel van het Białowieza woud, en is wereldwijd beroemd vanwege het ongerepte oerbos en de wisent.

De Poolse steden

De steden in Polen zijn geliefde bij toeristen. De vele attracties, zoals de hierboven genoemde zoutmijnen, de rijke culturele trekpleisters en de informatieve musea van Auschwitz-Birkenau maken de Poolse steden interessante bestemmingen voor een city trip of een langere vakantie.

Het Koninklijk kasteel Wawel in Krakau

Het Koninklijk kasteel Wawel is een van de top bezienswaardigheden van Krakau


Dit zijn de meest populaire steden van Polen: