Eten en drinken in Wenen

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus
Om culinair te genieten ben je in Wenen op de juiste plek. De stad telt talloze goede restaurants en bars. De echte wijnliefhebber mag een bezoek aan de wijntavernes niet missen.

Cafe Cental in Wenen

Cafe Cental in Wenen

Zwölf Apostelkeller

Je kunt Wenen niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan een van de vele “Heurige” – typische Oostenrijkse wijntavernes. Deze tavernes liggen voornamelijk in de buitenwijken van Wenen en vormen een geweldig uitstapje voor de echte wijnliefhebber. Je kunt bij deze tavernes namelijk kennismaken met de typische “Heuriger” – een jonge Oostenrijkse wijn die nog in het jaar van productie geschonken wordt. In het centrum van Wenen vind je de Heurige Zwölf Apostelkeller. Het restaurant ligt in een van de meest charmante steegjes van Wenen, en heeft de uitstraling van een echte authentieke wijnkelder. Probeer hier de ‘Schweinsbraten mit Speckkrautsalat’ in combinatie met heerlijke Heuriger wijn.

Adres: Sonnenfelsgasse 3
Menuprijs: Laag
Website: www.zwoelf-apostelkeller.at

Restaurant  Zwölf Apostelkeller

Restaurant Zwölf Apostelkeller

Donauturm restaurant

Geniet van een heerlijk diner op 170 meter hoogte in het 360 graden draaiende restaurant. Geniet in dit hoogste gebouw van Wenen van de typische Weense keuken met gegrilde kip en biefstuk. De bediening is er uiterst gastvrij. De toren bevindt zich aan de noordelijke oever van de Donau, midden in het Donaupark. Een culinaire beleving op hoogte om nooit te vergeten.

Adres: Donauturmstraße 4
Menuprijs: Middel

tomaat-mozarella

Restaurant Fabios

Restaurant Fabios is een van de vele trendy restaurants in Wenen. Hier vindt je de high-society van Wenen en ook de plaatselijke celebrities zijn hier vaste gasten. Het stijlvolle interieur met donkere leren stoelen en transparante muren geven het restaurant een extravagante uitstraling. De kaart is gebaseerd op de Italiaanse keuken en biedt vele creative gerechten met een authentieke “touch”.

Adres: Tuchlauben 6
Menuprijs: Middel
Website: www.fabios.at

Restaurant Fabio's

Restaurant Fabio’s

Albertin Passage

Het Albertina Passage biedt een combinatie van high-class cuisine, een Amerikaanse bar-cultuur, live jazz, lounge en lifestyle. De ruime club straalt ongedwongen elegantie en internationaliteit uit en is een ideale plek voor jazz- en dansliefhebbers.

Adres: Opernring Ecke Operngasse, Wien, 1010
Menuprijs: Hoog
Website: www.albertinapassage.at

Albertina Passage

Albertin Passage

Club Barfly’s

In deze klassiek Amerikaans ingerichte bar heb je keuze uit 1200 whisky;s, 480 verschillende soorten cocktails en 400 soorten rum. Club Barfly’s geeft je een echt huiskamer gevoel.

Adres: Esterhazygasse 33
Menuprijs: Middel

Labstelle

Dit restaurant is sinds deze zomer geopend en zit op 3 minuten loopafstand van Stephansplatz. Geniet van Weense gerechten in een modern jasje geserveerd. Er wordt alleen regionale producten gebruikt en het brood word gebakken in de eigen keuken.

Adres: Lugeck 6
Menuprijs: Middel
Website:www.labstelle.at