Noorwegen

Het Scandinavische land Noorwegen heeft zoveel te bieden: bergen, water, bossen. Noorwegen is het meest bekend door de vele fjorden en indrukwekkende natuur en heeft bovendien het meest noordelijkste punt van het vaste land van Europa, de Noordkaap.

Fjell

Fjell. Outdoor vakantie plek, pak je koffers want in regio Fjell kun je mountainbiken, raften, hiken, bergen beklimmen. Toeristische tips Verkeersbureau.

Noord Noorwegen

Ontdek de tips voor Noord-Noorwegen. Vind inspiratie voor je poolcirkel reis.

Oslo

Bekijk de VVV en Verkeersbureaus informatie in Oslo op verkeersbureaus.info.

Savalen

Ontdek toeristische tips van VVV en Verkeersbureaus Savalen.

Setesdal

Setesdal Over niet al te lange tijd zul je hier alle informatie vinden die je als toerist nodig hebt voor je reis en verblijf naar Setesdal in Zuid Noorwegen. Neem ook contact op met VVV en Verkeersbureau Setesdal. Reizen naar Setesdal Binnenkort vind je hier alle informatie over het Setesdal in Noorwegen en hoe je…

Stavanger

Stavanger is een stad en gemeente in het zuidwesten van Noorwegen en de hoofdstad van de provincie Rogaland. In 2008 is de stad uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa.

Sørlandet

galdhopiggen_noorwegen

Ontdek betrouwbare toeristische tips over Sørlandet.

Reizen naar Noorwegen

Het Noorse Verkeersbureau helpt je graag verder om te vinden wat bij jouw vakantie past. Actief wandelen, of je liever laten rijden door een stel sleehonden door de omgeving. Benieuwd wat Noorwegen te bieden heeft? Je leest het hier of informeer vrijblijvend bij het Noorse Verkeersbureau of een plaatselijke VVV naar de mogelijkheden.

Reizen naar Noorwegen

Het Koninkrijk Noorwegen is een langgerekt en grillig gevormd land met een oppervlakte van 385.155 km² dat in Noord-Europa ligt en onderdeel is van het Scandinavisch schiereiland. Noorwegen heeft ca. 5 miljoen inwoners. Ten oosten grenst het aan 3 landen, namelijk Zweden, Finland en Rusland. In het westen heeft het een uitgestrekte kustlijn van ruim 25.000 km. Wil je alles geregeld hebben maar toch op eigen initiatief Noorwegen verkennen? Norge Reiser is gespecialiseerd in het organiseren van reizen naar en in Noorwegen en laat je langs de mooiste plekjes voeren en een totaal belevenis van natuur en cultuur ervaren.

Ontdek de lente bloesem in Noorwegen met Norge Reiser

Ontdek de lente bloesem in Noorwegen

 

Noorse Fjorden en berggebieden

Noorwegen is bekend om de hoge fjorden en indrukwekkende berggebieden. Niet alleen in de winter de moeite waard; uitermate geschikt voor een wintersport met sneeuwzekerheid. Ook in de zomer zijn de fjorden te bezoeken, in combinatie met een bergwandeling of beklimming. De Nærøfjord staat op de UNESCO Werelderfgoed lijst, de Sognefjord is de op één na langste fjord van de wereld. De fjorden hebben dankzij de Warme Golfstroom een zacht klimaat, waardoor de natuur vrij haar gang kan gaan. Groene bergtoppen, helderblauw water, bijzondere bloemen en spartelende bruinvissen en speelse zeehonden zijn rond de fjorden meer standaard dan uitzondering.
Informeer bij het Noorse Verkeersbureau naar de mogelijkheden voor een wandeltocht over de fjorden onder begeleiding van een gids, of vraag de plaatselijke VVV waar u het beste kunt ijsvissen.

noorwegen-landschap-norge-reise

Noorderlicht en Middernachtzon: indrukwekkende natuurverschijnselen

Het uiterste Noorden van Noorwegen, Finnmark op de Noordkaap, is een van de meest geschikte plaatsen voor het aanschouwen van het Noorderlicht. Een indrukwekkend natuurverschijnsel, het beste te zien in oktober, februari en maart. Even lijkt het alsof je in een Disneyfilm bent beland; de hemel kleurt sprookjesachtig en speelt met paarse, rode, oranje en groene lichtgolven. Niet in staat om tijdens die maanden naar Noorwegen te reizen? Op de Noordkaap is geprobeerd het Noorderlicht virtueel na te bootsen, om ook een momentje betoverd te worden. Het Noorse Verkeersbureau weet wanneer u de meeste kans hebt op een glimpje Noorderlicht, ook buiten de poolcirkel en heeft goede tips en adviezen, zoals warme kleding dragen.
Ook de Middernachtzon is een bijzondere ervaring. Gedurende de zomer gaat de zon in het Noorden van Noorwegen niet onder. Meer dan schemering laat u niet merken dat de avond in valt. Haal het maximale uit je dag en zuig zoveel mogelijk daglicht op dankzij de Middernachtzon. Bij het Noorse Verkeersbureau kunnen ze u precies vertellen of u de Middernachtzon op uw bestemming zult ervaren en wanneer.

 

 

In Noorwegen leef je buiten

Ondanks de karakteristieke houten huizen, speelt het leven zich grotendeels buiten af. In de winter kun je er skien, op een sneeuwscooter het gebied verkennen, de bossen in terwijl je wordt voortgetrokken door sledehonden, op elandensafari of ijsvissen. In de zomer is Noorwegen geschikt voor lange wandelingen door de bijzondere natuur, boottochten langs de gletsjers, golf op de poolcirkel of aanschouw orka’s, walvissen en andere indrukwekkende wilde dieren in hun natuurlijke omgeving. Het Noors Verkeersbureau helpt u op weg! Op zoek naar een bijzondere verblijfplaats zoals een vuurtoren of oude vissershut? Vraag het plaatselijke VVV-kantoor!

 

Dit zijn de leukste plekken in Noorwegen

Je kunt deze Noorwegen tips, die niet op de site staan, nu in je e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een plattegrond bij.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Kamperen in Noorwegen met het gezin

Noorwegen is zeer geschikt om als gezin te verkennen in een huurcamper. In de zomer kun je langs de vele attractieparken, themaparken en waterparken gaan en ’s winters neem je de kinderen mee in de camper om de skipistes af te dalen. Noorwegen heeft een groot diversiteit aan wilde dieren. Je kunt wolven spotten of zelfs op elandsafari gaan in Marnadal. Maar vergeet vooral niet om over de ‘Atlanterhavsveien‘ de Atlantische weg te rijden die tussen Kristiansund en Molde ligt. Molde is beroemd geworden door het jaarlijks terugkerende jazzfestival dat in juli plaatsvind.

Met je camper over de Atlantic Road in Noorwegen rijden

Met je camper over de Atlantic Road in Noorwegen rijden

Noorwegen is ideaal voor een rondreis met de camper

Noorwegen is ideaal voor een rondreis met de camper

Verkeersbureaus.info helpt u op weg met het kiezen van de beste vakantiebestemming in Noorwegen, passende hotels, voordelige autohuur en goedkope tickets om uw vakantie in Noorwegen goed te beginnen.

Verkeersbureaus en VVV’s in Noorwegen

VisitNorway.nl het Noorse verkeersbureau

Eisenhowerlaan 77J
2517 KK Den Haag
Nederland


Twitter: twitter.com/visitnorway_nl
Facebook: facebook.com/visitnorway
Instagram: instagram.com/visitnorway

 

Het is helaas niet mogelijk om via e-mail contact op te nemen met het Verkeersbureau van Noorwegen Visit Norway. Je kunt ze ook niet bellen er is geen balie functie voor reizigers. Zoek op Google naar Innovation Norway The Hague voor de website of om brochures te downloaden.

Kaart van Noorwegen

Vraag een brochure aan over Noorwegen.

Andere VVV’s in Noorwegen

Akershus Tourist Board

Oost Noorwegen

Hedmark Tourist Board

Fjell og Fjord Ferie AS

Zuid Noorwegen

Telemarkreiser

Sørlandet Reiseliv

Fjord Norway

Fjord Norway

Rogaland Reiseliv, P.O. Box 130, NO-4001 Stavanger
Tel.: +47 51 51 67 88
E-mail: gen@rogfk.no

Hordaland Reiseliv

Sogn and Fjordane Tourist Board

Møre and Romsdal Tourist Board

Centraal Noorwegen

Trøndelag Reiseliv AS

Noord Noorwegen

Nordland Tourist Board

Troms Reiseliv

Finnmark Tourist Board

Svalbard Tourist Board

 

Doe een zakelijke aanvraag voor een bijeenkomst, congres, incentive of evenement

Met onderstaand formulier kunnen bedrijven in contact komen met onze partners voor het organiseren van een zakelijke bijeenkomst, incentive, congres of evenement. Alleen MICE aanvragen worden in behandeling genomen. Consumenten gebruiken deze link.

    Ontvang elke werkdag om 16:00 het laatste nieuws over deze en 399 andere bestemmingen gratis in je mailbox.