Vervoer in Haarlem

vervoer-icoon-verkeersbureaus
Vervoersmogelijkheden in Haarlem:

  • met de trein
  • met de bus
  • met de auto
  • met de fiets

Met de trein

Haarlem is de perfecte stad om met de trein te bezoeken. Op nog geen 5 minuten lopen van het centrum vind je namelijk het trein- en busstation. Elk uur vertrekken er meerdere rechtstreekse treinen naar onder andere Leiden, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.

 

Dit zijn de leukste hotspots van Nederland

Download nu handige tips over Nederland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met de bus

Haarlem is ook met de bus uitstekend te bereiken. Zowel vanuit Amsterdam, Schiphol als Leiden gaan er per uur meerdere bussen naar Haarlem. Ook als je naar omliggende dorpen als Santpoort, Bloemendaal of Heemstede wilt reizen is dit prima te doen.

Met de auto

Tijdens spitsuren of tijdens mooie zomerdagen kan het enigszins druk zijn op de weg naar Haarlem, maar de stad zelf is goed te doen met de auto. Ook parkeren is geen probleem. Je kunt het beste parkeren in parkeerplaatsen de Raaks of de Appelaar, beiden gesitueerd in het midden van de stad.

Met de fiets

Haarlem is net als vele andere Nederlandse steden prima te doen per fiets. De afstanden zijn vrij klein maar een fiets zorgt ervoor dat je net even wat sneller van A naar B komt. Je kunt trouwens vanuit Haarlem gemakkelijk met de fiets naar het strand van Bloemendaal of Zandvoort.