Kunst & Cultuur in Haarlem

cultuur-icoon-verkeersbureaus
2013 was het jaar van de bekende Haarlemse meesterportrettist Frans Hals. Het Frans Hals museum, waar onder andere stukken van Frans Hals, Jan Steen en Jacob van Ruisdael te bewonderen zijn, vierde namelijk zijn 100-jarige bestaan.

Ter ere van de schilder, die in de Gouden Eeuw in Haarlem woonde, vonden er gedurende het hele jaar verschillende tentoonstellingen, festivals en activiteiten plaats. Als je dan toch in Haarlem bent voor een bezoek aan het Frans Hals museum pak dan ook meteen het oudste museum van Nederland mee, het Teylers Museum. Dit museum uit de 18e eeuw is in 2011 genomineerd voor de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is voor zowel jong als oud echt de moeite waard. Ben je gefascineerd door de geschiedenis van de psychiatrie? Breng dan een bezoek aan het interactieve museum Het Dolhuys. En als je van moderne kunst houdt dan is het museum De Hallen Haarlem waarschijnlijk echt iets voor jou. Andere musea zijn het Haarlem Historisch museum, het ABC Architectuurmuseum en museummolen De Adriaan.

Museum de Hallen

Museum de Hallen

Veilinghuis Bubb Kuyper

Het is uiteraard ook niet zonder reden dat Bubb Kuyper, het grootste veilinghuis van Nederland voor manuscripten en boeken, in Haarlem gevestigd is. Naast grote schilders komen er namelijk ook bekende schrijvers als Godfried Bomans, Harry Mulisch, Lodewijk van Deijssel en Nicolaas Beets uit Haarlem.

Voor alle andere crea bea’s onder ons zijn er ook verschillende galeries als De Vishal, Galerie 37 en de Nieuwe Vide te bezoeken.