Winkelen in Den Haag

shopping-icoon-verkeersbureaus Den Haag is de ‘Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015’. En dat is niet voor niets! Zo opent in 2014 de grootste Primark van Nederland zijn deuren in Den Haag. Behalve alle bekende flagshipstores zoals de Bijenkorf, Marks & Spencer en zelfs de grootste Bershka van Europa, zijn er rond de Koninklijke paleizen vele gezellige straten en pleinen met talloze modeboetieks en vintagezaken. Hier kunnen shopaholics zich naar hartenlust uitleven. Van hip tot haute couture, voor jong en oud en in alle prijsklassen.

Passage: een must see

Shoppen in het oudste winkelcentrum van Nederland! De Haagse Passage is het enige nog in Nederland bestaande voorbeeld van dit type overdekte winkelstraten, dat in de tweede helft van de 19e eeuw in de grote Europese en Amerikaanse steden in trek was. De Haagse Passage behoort tot de mooiste nog bestaande passages van Europa. In de met glas overdekte winkelgalerij vind je diverse speciaalzaken, die een eigentijdse allure uitstralen. De Passage straalt gezien haar fraaie architectuur onmiskenbaar een sfeer uit zoals die er in de moderne winkelcentra nog maar zelden is.

Netherlands, Den Haag. Passage

Shoppen in het oudste winkelcentrum van Nederland

Winkelen in de Beste Binnenstad

Den Haag is de ideale stad om ‘in stijl te winkelen’. Het Hofkwartier, de naam zegt het al, leent zich hier uitstekend voor. Mooie straten met ouderwetse klinkers en trapgevels spreken tot de verbeelding. Kijk niet alleen naar boven, maar zeker ook naar het bijzondere aanbod in dit wijkje met allure. In de luxe winkelstraat Noordeinde heeft Koning Willem Alexander zijn werkpaleis, maar voor veel Hagenaren staan het chique Noordeinde en de Hoogstraat vooral bekend om de karakteristieke modeboetiekjes, galeries, antiek- en kunstzaken. Als je hier een grote auto met een AA kenteken ziet staan betekent het dat koningin Maximá of haar familie hier ‘gewoon’ zelf een boodschap doen.

 

 

A little bit of Chinatown

Tijdens een rondje door de binnenstad kan het zijn dat je ineens midden in Chinatown staat. Proef achter de Chinese poorten de sferen van Aziatische restaurants, toko’s, supermarkten, maar je treft er ook acupuncturisten en meubelwinkels. Wandel door de symbolische toegangspoort aan de Wagenstraat (naast de Bijenkorf) en ga op zoek naar die typisch Chinese winkeltjes, specialiteiten en exotische producten. Het gebied strekt zich uit van de Amsterdamse Veerkade, de Wagenstraat tot de Gedempte Burgwal.

 

Dit zijn de hotspots van Den Haag

Ontvang nu handige tips over Polen. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

 

Heb je helemaal genoeg van alle grote modemerken en winkelketens en wil je zien, ruiken, proeven en horen hoe verrassend, divers en kleurrijk Den Haag is? Doe dan een dagje Werelds Winkelen en ontdekt het Haagse centrum waar alle nationaliteiten zijn vertegenwoordigd. Afrikaanse kunst, mediterrane delicatessen, exotische toko’s en oriëntaalse winkels en restaurants met een multiculti menukaart. Download de shoppingroute Werelds Winkelen of haal hem af bij de VVV/Haags UITburo

Proef de Aziatische sferen in Chinatown

Proef de Aziatische sferen in Chinatown

New Babylon

Pal naast Station Den Haag Centraal ligt New Babylon Shops & Restaurants. Op de begane grond tref je een mix van (inter)nationale shops, restaurants en de laatste fashion. Op de eerste etage is een Fashion Factory Outlet gevestigd met shop-in-shops van topmerken die monstercollecties, outletitems en unieke samples verkopen. De kortingen lopen op tot wel 70%!

Shoppingroutes

Naast dat Den Haag zeer veelzijdig is op het gebied van shoppen, bieden ze ook nog speciale shoppingroutes aan. Zo heb je bijvoorbeeld de Koninklijke Shoppingroute. Kijk binnen bij Frans Hoogendoorn, waar Prinses Anita haar trouwjurk liet ontwerpen of bezoek de salon van Fred van Wordragen waar koningin Maximá wel eens te gast is. Naast de crème de la crème van de hofleveranciers leidt de route ook langs andere vorstelijke plekjes en restaurants. Bij de VVV Den Haag aan het Spuiplein ligt een gratis Koninklijke Shoppingroute klaar.