Natuur in Den Haag

natuur-icoon-verkeersbureaus
Met bijna 111.500 hectare aan duingebieden, parken en landgoederen biedt Den Haag alle ruimte om te genieten van vrijheid en de natuur. Daarnaast ligt Den Haag als enige grote stad van Nederland direct aan zee. Laat het bruisende stadsleven achter je en geniet van deze stadsoase. Heerlijk uitwaaien op het strand, picknicken in het park of ontdek de verborgen schatten van de Paleistuin.

Parken

Midden in Den Haag vind je prachtige groene parken. Neem bijvoorbeeld Park Clingendael. Dit park kent een rijke historie. Vele tuin- en landbouwarchitecten hebben een bijdrage geleverd aan de sfeer en uitstraling van dit landgoed. Tuinarchitect Zocher verving in de 19e eeuw de oorspronkelijke Franse tuinarchitectuur door de toen populaire Engelse landschapsstijl. Later werd hier een oud-Hollandse tuin, het Sterrebos en een Japanse tuin aan toegevoegd. Er lopen diverse wandelroutes over het landgoed en er is een theehuis. In het park ligt een Japanse tuin, een Oudhollandse tuin, een slangemuur, wandel- en ruiterpaden, een boerderij en een theeschenkerij.

Geniet van de zon in het Westbroekpark

Geniet van de zon in het Westbroekpark

Ook het Westbroekpark is zeker een bezoekje waard. Hier bloeien meer dan 300 verschillende rozen en heeft het zo’n 20.000 rozenstruiken. Daarnaast heeft het park een vaste plantentuin met 150 soorten planten. Natuur en stad is in Den Haag dus perfect te combineren. Ben je eenmaal in het Westbroekpark dan mag een ‘verborgen plekje’ zeker niet overslaan: Vlak achter het rosarium ligt verscholen tussen de bomen het romantisch theehuis de Waterkant. Iedere dag worden hier heerlijke lunches bereid met verse ingrediënten. Je kunt ervoor kiezen om je lunch te nuttigen op het mooiste grasterras van Den Haag, maar voor een paar euro huur je een eigen roeiboot waarmee je rond het park kunt varen.

Duinen

Voor de echte natuurliefhebber zijn er rondom Den Haag prachtige duingebieden waar je kunt wandelen, fietsen en zelfs paardrijden. In deze natuurgebieden geniet je van de rust. Net buiten de stad bevinden zich de mooiste natuurgebieden. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk fietsen of wandelen in de duinen bij Kijkduin en Scheveningen. Duinen geven niet alleen jou de mogelijkheid tot een heerlijke dag maar zijn ook belangrijk voor de natuur, het drinkwater en als bescherming tegen de zee.

Fiets door de duinen

Fiets door de duinen

Strand

Wanneer je de drukte even wilt ontsnappen, stap je in de tram en ben je voor je het weet op het heerlijke strand van Scheveningen. Maar liefst 11 kilometer strand in de Haagse achtertuin. Hier kun je vier seizoenen lang het vakantiegevoel vasthouden, of het nu 15 graden boven of onder 0 is! Waai lekker uit tijdens een wandeling en je krijgt meteen het gevoel dat je écht even weg bent. Drink in de winter een ouderwetse kop chocola op de gezellig boulevard, of ga in de zomer lounchen met een cocktail op het terras van een van de vele strandtentjes.’s Avonds is er een hele boulevard vol te kiezen uit restaurants, uitgaansgelegenheden en natuurlijk het Holland Casino. Is het allemaal wat te hip en teveel happening in Scheveningen, dan kun je nog naar het knusse Kijkduin. Hét strand waar Hagenezen even aan de drukte ontsnappen of een lekker hapje gaan eten. Nog geen genoeg van Scheveningen? Breng een bezoek aan het Circustheater om een van de populaire musicals te bekijken.

 

 

Paleistuin

Bij een koninklijk Den Haag hoort vanzelfsprekend ook een Koninklijke tuin. Verscholen tussen Paleis Noordeinde, de Koninklijke Stallen en het Koninklijk Archief ligt de Paleistuin. Open voor publiek, maar onbekend bij het grote publiek. Een rondje kuieren langs de bloemengazons, vijverpartijen en oude bomen doet je even de sfeer proeven van lang geleden, de tijd van prinsen en prinsessen. In de Paleistuin kun je natuurlijk wandelen en picknicken maar ook op zoek naar kunst, in de bomen bijvoorbeeld. Of zoek één van de 30 parels die verstopt zijn.

 

Dit zijn de hotspots van Den Haag

Ontvang nu handige tips over Polen. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!