Amstelveen

Amstelveen heeft haar naam de danken aan de rivier de Amstel. De Amstel speelde een belangrijke rol speelde in de verbinding van Amsterdam met de rest van Nederland. Amstelveen is mede dankzij het Amsterdamse Bos de 2e groenste stad van Nederland.

Grand-Café De Bosbaan

Grand-Café De Bosbaan in het Amsterdamse Bos

Winkelen in Amstelveen

Stadshart Amstelveen staat voor sfeervol en elegant winkelen. Het overdekte winkelcentrum biedt onderdak aan grote namen zoals de Bijenkorf, Scotch & Soda, ZARA, We are Labels, NA-KD, Massimo Dutti, Nespresso, G-Star RAW, Superdry, Hudson’s Bay en Van Gils. Er zijn ook diverse boetiekjes, vernieuwende concepten en een vershart te vinden. Stadshart Amstelveen is het enige Nederlandse winkelcentrum van Unibail-Rodamco-Westfield met een internationale classificatie, toegekend voor de kwaliteit en service die een winkelcentrum biedt. Zo kunnen bezoekers van het Stadshart gratis gebruik maken van een personal shopper, onbeperkt Wi-Fi en een receptie voor wat extra gemak. Het winkelcentrum is 7 dagen per week open.

Foto Sven Verbruci

Bezienswaardigheden & Rijksmonumenten in Amstelveen

Amstelveen staat bekend om het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Dit kunstmuseum bevat werken van de Vrij Beelden, Creatie en Cobra bewegingen.

 

Dit zijn de leukste hotspots van Nederland

Download nu handige tips over Nederland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Begraafplaats Zorgvliet aan de Amstel

Op de statige toegangspoort van begraafplaats Zorgvliet aan de Amstel prijkt het wapen van Amstelveen met vier Andreaskruisen , maar we fietsen in Amsterdam. Tijdens de oprichting van Zorgvliet was dit nog gemeente Nieuwer Amstel, maar deze gemeente moest later grondgebied afstaan aan Amsterdam. In 1964 veranderde Nieuwer Amstel de naam in Amstelveen en Amstelveen is altijd nog eigenaar van deze laatste rustplaats van vele bekende Nederlanders. Velen kiezen voor hun laatste rit niet voor een rouwstoet, maar een tocht over de Amstel op een boot tussen hun dierbaren.

Begraafplaats Zorgvliet met het wapen van Amsterdam

Begraafplaats Zorgvliet met het wapen van Amsterdam

Hotels in Amstelveen

Volgens Booking.com zijn er ongeveer 24 hotels en accommodaties in Amstelveen. Ontdek de accommodatie mogelijkheden met onze tips.

 

 

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Amstelveen

Stadshart Amstelveen

Rembrandtweg 41-a
1181 GE Amstelveen
Nederland
Telefoon: +31204265800


Twitter: twitter.com/VisitAmstelveen
Facebook: facebook.com/VisitAmstelveen
YouTube: youtube.com/channel/UCJcPsIVN-a_fzrss0D6Qsmg
Instagram: instagram.com/visitamstelveen

 

Neem contact op met Stadshart Amstelveen

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Amstelveen