Nederland

In Nederland op vakantie. Juist Nu. Nederland is niet meer alleen interessant voor buitenlandse toeristen, Nederlanders gaan er zelf steeds vaker in eigen land op uit. Een weekend uitwaaien aan de kust, lekker de bossen in en niemand tegenkomen, in heuvelachtig Limburg fietsen of een van de vele schitterende steden of dorpen ontdekken. Nederland heeft veel te bieden, door diverse natuur, oude stadscentra, waterrijke gebieden en veel culturele bezienswaardigheden.

Achterhoek

De Achterhoek beslaat het gebied tussen de driehoek Zutphen, Winterswijk en Arnhem.

Almere

Kunstwerk Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Liebeskind bij Almerem

Bekijk alle toeristische informatie over de stad Almere in de provincie Flevoland. Lees ook alles over Floriade Expo 2022.

Amstelveen

Foto Sven Verbruci

Amstelveen heeft de naam de danken aan de rivier de Amstel. De Amstel speelde een belangrijke rol speelde in de verbinding van Amsterdam met de rest van Nederland. Amstelveen is mede dankzij het Amsterdamse Bos de 2e groenste stad van Nederland.

Amsterdam

Amsterdam, bekend van de rode rozen, de grachten, Johnny Jordaan, de 9 Straatjes en de Kalverstraat. Ontdek toeristisch en minder toeristisch Amsterdam met onze hotspots.

Apeldoorn

Apeldoorn is een stad aan de rand van de prachtige Veluwe. De stad staat vooral bekend om zijn stadsparken en Paleis ‘t Loo.

Den Haag

Den Haag, ook wel ’s-Gravenhage in de deftige vorm, is de op 2 na grootste gemeente van Nederland. Den Haag is de hoofdstad van Zuid-Holland.

Doorwerth

Voor informatie en inspiratie voor je Doorwerth trip. Bekijk je hier de informatie over Kasteel Doorwerth en maak een fiets- of wandeltocht in de omgeving.

Dordrecht

De verdedigingsmuur om Villa Augustus

Een dagje Dordrecht. Of hoe dichter bij Dordt, hoe mooier het wordt. De oudste stad van Nederland, pal naast de Biesbosch is een bezoek waard.

Garderen

De Nachtwacht in de Beeldentuin in Garderen

Ontdek betrouwbare toeristische tips van VVV Garderen. Genieten van de omgeving van Garderen met deze tips.

Gouda

Ontdek betrouwbare toeristische tips van Verkeersbureaus Gouda. Vind inspiratie voor jouw Gouda trip en meer.

Groningen

Groningen WinterWelVaart

Bekijk de adressen van de toeristische dienst voor Groningen en plan je toeristische trip naar Groningen of neem contact op met de VVV Groningen Store.

Haarlem

Haarlem is in 2011 door Elsevier en Bureau Louter uitgeroepen tot meest aantrekkelijke woongemeente van Nederland.

Hellendoorn

Ontdek Hellendoorn in de provincie Overijssel.

IJsseldelta

Verkeersbureaus en VVV’s in IJsseldelta regio

Leiden

Leiden: stad van ontdekkingen

Leiden, stad van ontdekkingen. Lees de tips voor een citytrip of weekendje weg naar de sleutelstad met grachten en een indrukwekkende oude binnenstad.

Limburg

Limburg is ingedeeld in verschillende regio’s: Noord-Limburg, Midden-Limburg, Zuid-Limburg en Maastricht. Hier krijg je een fijn vakantiegevoel!

Lisse

keukenhof

Ontdek betrouwbare toeristische tips van VVV Lisse en bezoek de Keukenhof

Natuur

Landgoed Geijsteren

De natuur in Nederland is schitterend en afwisselend. Bekijk onze tips voor een fijne natuur vakantie in eigen land.

Nijmegen

Nijmegen staat bekend om haar historische stadscentrum en Kronenburg park.

Noord Brabant

Foto: Bert Sitters, Fietsrondje.nl

Ontdek betrouwbare toeristische tips van VVV en Vist Noord Brabant. Vind inspiratie voor je Noord Brabant city break vakantie & reis.

Noordeloos

Noordeloos, een klein dorp in de Alblasserwaard in Zuid-Holland.

Noordwijk

De strandpaviljoens lijken wel landhuizen

Noordwijk is een plek om verliefd op te worden volgens VVV Noordwijk. Ontdek de Zuid-Hollandse stad aan de Noordzee en plan een weekendje Noordwijk. Noordwijk ligt in de bollenstreek dus in de lente is de stad extra mooi.

Rotterdam

Rotterdam is een van de grootste steden van Nederland en de grootste en belangrijkste havenstad van Europa.

Rozendaal

Kasteel Rosendael

De gemeente Rozendaal is een groene gemeente in de provincie Gelderland. Vele dagjesmensen en zelfs internationale toeristen zullen de Bedriegertjes van naam kennen. Rozendaal is geliefd bij wandelaars en fietsers vanwege de schitterende wandelroutes en fietsmogelijkheden in deze regio op de Veluwe.

Schiedam

De stad Schiedam ligt in Zuid-Holland dichtbij de metropoolregio Rotterdam-Den Haag. De stad ligt aan de Schie en de Nieuwe Maas en is bekend van de schilderachtige beelden. De historische binnenstad van Schiedam heeft de bijnaam Distillers District omdat Schiedam al eeuwenlang het internationale hart van de jeneverindustrie is.

Schiphol

Schiphol is de thuisbasis van vele vliegtuigmaatschappijen zoals KLM. Bekijk de hotels en opties voor goedkoop parkeren op Schiphol voor je vliegvakantie.

Schoonhoven

Schoonhoven, beter bekend als de zilverstad van Nederland. De VVV van Schoonhoven kan je adviseren over de zilversmeden die je niet mag missen tijdens je dagje uit.

Terschelling

Terschelling is 1 van de waddeneilanden van Nederland. Bekijk de VVV informatie van VVV Terschelling.

Terschuur

Ontdek alles over het Gelderse dorp Terschuur en bekijk de informatie over het Oude Ambachten & Speelgoed Museum dat hier ligt.

Texel

Texel, één van de waddeneilanden van Nederland. Bekend vanwege de ligging dichtbij het vaste land en de vele recreatiemogelijkheden en eenvoudig bereikbaar per boot.

Twente

Bekijk de gegevens van de VVV’s in Twente en neem direct contact op via e-mail of telefoon.

Utrecht

Utrecht, stad van de domtoren, gezellige terrassen en studenten. In 20165 werd Utrecht bekend in binnen- en buitenland omdat de proloog van de Tour de France 2015 er van start ging.

VVV in Nederland

Verkeersbureaus en VVV’s in Nederland

Wageningen

Lunch op het terras bij Linnaeus in Het Depot

Ontdek Wageningen. Bekend van de bevrijding van Nederland en de groene glooiende natuur langs de Rijn.

Zaandam

Ontdek de toeristische tips van VVV Zaandam, de Zaanse Schans en dit prachtige gebied in Noord Holland.

Zeeland

Ontdek de province Zeeland in Nederland en de onbegrensde toeristische activiteiten.

Zeewolde

Zeewolde is een van de bekende plekken in Flevoland en heeft behalve het dorp ook strand, water en een bosrijke omgeving.

Vakantie in eigen land, Verkeersbureaus.info wijst je de weg in Nederland

Bij VVV kantoren en Verkeersbureau Nederland is informatie beschikbaar over activiteiten, bezienswaardigheden, tentoonstellingen en wandel- en fietsroutes die de moeite waard zijn. De plaatselijke VVV’s organiseren regelmatig wandelingen onder begeleiding van een gids of activiteiten die aansluiten bij plaatselijke tradities.

Populaire steden in Nederland

Ideaal voor een citytrip of weekendje weg is natuurlijk Amsterdam, de hoofdstad. Met haar typerende grachten, knusse winkel straatjes, vele musea en natuurlijk de wereldberoemde Wallen jaarlijks een enorme toeristentrekker. Verkeersbureau Nederland en de VVV Amsterdam weten naast de bekende trekpleisters ook verrassende stukjes Amsterdam aan te wijzen. Ook Den Haag en Scheveningen doen het erg goed, het oude centrum van Den Haag, het Buitenhof met het torentje van de minister president en natuurlijk het vlakbij gelegen strand van Scheveningen en Kijkduin.

Het Binnenhof van Den Haag

Het Binnenhof is zeker een bezoekje waard

In het hoogseizoen worden er diverse evenementen georganiseerd. Voor een overzicht kun je terecht bij de plaatselijke VVV of de evenementenkalender van het Verkeersbureau. Maastricht is populair onder de bourgondische genieters van lekker eten en drinken, ontspannen en winkelen. Of ga eens kijken op de Veluwe bij Apeldoorn. Bezoek Nationaal Park de Hoge Veluwe en de Apenheul bij Apeldoorn. Rondom Arnhem is het goed vertoeven op deze congreslocatie voor zakenlui die een sessie in de natuur willen doen. Wageningen is een uitstekend startpunt voor een fietsrondje langs de Grote Rivieren.

Natuurkampeerterreinen

Er zijn 132 Natuurkampeerterreinen in Nederland waar u geniet van rust, ruimte en vrijheid. Op deze aantrekkelijk gelegen kampeerterreinen draait het om natuurbeleving, duurzaamheid en cultuurhistorie. Op bijna alle terreinen kunt u terecht met een tent, caravan of camper. Een paar terreinen zijn speciaal bedoeld voor tentkampeerders. Tot 19.00 uur wordt er een plekje vrijgehouden voor fietsers en wandelaars. Je kampeert midden in de natuur! Er zijn ook 9 terreinen voor groepen. Met de Natuurkampeerkaart (in Het Groene Boekje) kun je op alle terreinen terecht of download de gratis Kamperen app.

natuurkampeerterrein-maarten-duijvestijn-baby-fiets

Kamperen op West-Terschelling

Kamperen op West-Terschelling

Onthaasten op Natuurkampeerterreinen

Ontdek de mooiste vakantieplek

Nederland verkennen gaat het best op de welbekende fiets of lopend. Maar om van het noorden naar het zuiden te komen is de auto of het openbaar vervoer voldoende. Verkeersbureau.info is het begin van een vakantie in Nederland waardoor voor u nog onbekende en unieke plekken, zoals de Achterhoek, in Nederland de start zijn van een ontdekkingsreis in eigen land.

Boek je vakantie in eigen land

Vakantie in Nederland boek je eenvoudig via de hotelsuggesties op Verkeersbureaus.info. Op de site kun je ook terecht voor autohuur, advies om gezond op reis te gaan, weersinformatie en het laatste nieuws. Verkeersbureaus.info onthult de leukste plekken en evenementen voor een onvergetelijk weekendje weg of verrassende vakantie in eigen land.

De Keukenhof in Lisse

Keukenhof is dé plek om deze lente te genieten van miljoenen bloeiende tulpen, narcissen, hyacinten en andere bolbloemen. Een dag vol beleving die u niet snel zult vergeten.
keukenhof-bloesem-boom

Op vakantie met het vliegtuig

Ga je op vakantie met het vliegtuig? Je kunt tegenwoordig vanaf een aantal vliegvelden vliegen:

 

Dit zijn de leukste hotspots van Nederland

Download nu handige tips over Nederland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

2 Tips van het verkeersbureau van Nederland

Om uw verblijf in Nederland goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau je de volgende 2 tips

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Nederland om in de vakantiestemming te komen!

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Nederland