Malta

Duiken, wandelen, fietsen, zwemmen, abseilen, snorkelen of zeilen: een vakantie op Malta kan zo actief zijn als je wilt.

Piazza Regina en National Library in Valletta

Piazza Regina en National Library in Valletta

Reizen naar Malta

Ondanks zijn beperkte geografische grootte biedt het eiland een volledig menu van mogelijkheden voor wie meer wil dan alleen maar bezienswaardigheden bezoeken en de sfeer opsnuiven in het comfort van een ligstoel of een café aan de kant van de weg. Met Eliza was Here ontdek je de de mooiste vakanties op Malta.

Duiken op Gozo

Gozo is vermaard om zijn buitengewone duiksites. Het kristalheldere en meestal kalme water biedt ideale omstandigheden voor beginners, terwijl meer ervaren duikers kunnen kiezen uit een overvloed aan onderzeese spelonken, riffen, tunnels en wrakken om te onderzoeken. Met een zeetemperatuur die nooit lager daalt dan 13 graden Celsius, kan vrijwel het hele jaar door gedoken worden ter hoogte van de Maltese eilanden. De benodigde uitrusting kan gehuurd worden bij een van de vele erkende duikcentra op het eiland.

Azure Window op Gozo

Azure Window op Gozo

Milde wintermaanden op Malta

De milde wintermaanden tussen oktober en mei zijn ideaal voor wie het eiland graag te voet wil verkennen. Gozo is een echt paradijs voor wandelaars, dat een eindeloze keuze van wandelingen aanbiedt door charmante oude dorpjes, langs archeologische sites, waarbij u oude kapellen en eeuwenoude hoeves verkent en geheime baaien en rijkelijk begroeide valleien ontdekt te midden van het pittoreske platteland en langs de ruwe kustlijn.

Blijf op de hoogte van Malta met onze inspirerende nieuwsbrief vol Malta tips!

Actieve vakantie op Malta

De winter is ook perfect voor rotsklimmen, abseilen en boulderen. De indrukwekkende steile rotsen van het eiland en de diepe valleien in het binnenland vormen een ideaal terrein. De laatste jaren werden met de hulp van de Malta Tourism Authority een aantal van handgrepen voorziene sportklimroutes uitgewerkt. Klimmers die Gozo bezoeken kunnen nieuwe lijnen uitproberen volgens de richtlijnen van de Gozo Climbing Association. De twee voornaamste gebieden die tot nu toe met handgrepen uitgerust werden zijn Mgarr ix-Xini en Ghajn Abdul. Beide locaties bieden een waaier aan beklimmingen met waarderingen van 5 tot 7b+. Samen zijn dit een zestigtal routes met handgrepen. Nieuwe routes over zeeklippen worden nu uitgewerkt om sportklimmen ook in de zomermaanden mogelijk te maken.

Gozo biedt ook een 50-tal boulders met een goede mix van uitdaging, variatie en aankomst in een spectaculaire omgeving. De privéorganisatie Gozo Adventures kan bezoekers aan de bouldergebieden van Gozo vergezellen. Ze levert ook bouldermatten aan de klimmers voor extra veiligheid.

Ondanks het feit dat het hoogste punt op Gozo niet meer dan 450 meter boven zeeniveau ligt, heeft het eiland toch een aantal uitdagende en interessante fietsroutes. Mountainbikes en helmen kunnen gehuurd worden.

Watersporten op Gozo

Omdat Gozo een eiland is, is het niet meer dan normaal dat het tijdens de zomermaanden liefhebbers van watersporten aantrekt. In de kustlijn liggen tal van fjordachtige baaien, inhammen en kreken verscholen, en een idyllische plek om te gaan zwemmen is nooit veraf. Ramla Bay aan de oostkust, met zijn kenmerkend goudrood zand, is zonder enige twijfel het populairste strand. Huur een jacht voor een dag en zeil rond de Maltese eilanden, of spring aan boord van een georganiseerde cruise die ook halt houdt bij de beroemde Blue Lagoon ter hoogte van Comino. Op kalme dagen nemen vissers bezoekers mee op hun luzzu door een tunnel van de Inland Sea te Dwejra aan de westkust en langs de majestueuze rotsen om van dichtbij een kijkje te nemen bij de Azure Window, het meest gefotografeerde natuurlijke herkenningspunt op de Maltese eilanden, en de legendarische Fungus Rock. Ondertussen kan de actievere bezoeker zijn geluk beproeven bij het kajakken of het windsurfen.

 

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Malta & Gozo

Verkeersbureau Malta /TMC

Nieuwendammerkade 26-G
1022 AB Amsterdam
Nederland
Telefoon: +31-20-6207223


Twitter: twitter.com/visitmalta
Facebook: facebook.com/MooiMalta
YouTube: youtube.com/user/Malta
Instagram: instagram.com/visitmalta

Verkeersbureau Malta Tourism Authority

Building SCM 01
, Suites 301-306, SmartCity Malta,
1001 Ricasoli
Malta
Telefoon: +35622915000

 

Neem contact op met Verkeersbureau Malta

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

 

Tourism & Economic Development Directorate Ministry for Gozo

St. Francis Square Ir-Rabat (Victoria)
VCT1335 Gozo
Malta
Telefoon: +35622156172

 

 

Doe een zakelijke aanvraag voor een bijeenkomst, congres, incentive of evenement

Met onderstaand formulier kunnen bedrijven in contact komen met onze partners voor het organiseren van een zakelijke bijeenkomst, incentive, congres of evenement. Alleen MICE aanvragen worden in behandeling genomen. Consumenten gebruiken deze link.

    Ontvang elke werkdag om 16:00 het laatste nieuws over deze en 399 andere bestemmingen gratis in je mailbox.