Luxemburg

Luxemburg is dan misschien wel één van de kleinste hoofdsteden in Europa, maar het heeft veel te bieden op het gebied van diversiteit en kwaliteit van het leven. Ondanks de adembenemende modernisering in de afgelopen decennia, blijft het een metropool op menselijke schaal. Hoewel er net meer dan 100.000 mensen in de stad wonen, zijn er toch 150 verschillende nationaliteiten te tellen. Onder hen zijn tal van internationale bankiers en Europese ambtenaren die genieten van de meertalige en multiculturele flair in Luxemburg.

Bezienswaardigheden

Ontdek de bezienswaardigheden van Luxemburg, want er zijn vele overblijfselen uit de Middeleeuwen.

Eten & Drinken

Luxemburg blinkt uit op culinair gebied en kan je genieten van een regionaal biertje of wijntje op één van de vele gezellige terrasjes.

Historie

Ontdek de geschiedenis van Luxemburg. Binnenkort meer historie informatie. Voor nu, geniet van de beelden!

Kunst & Cultuur

De Musea in Luxemburg hebben een rijk en fascinerend nationaal erfgoed.

Natuur

Buiten de stad Luxemburg is er veel natuur te ontdekken, zoals de dicht beboste valleien en de winderige plateaus in de Ardennen

Overnachten

Genieten van fijne hotels, jeugdherbergen, campings en vakantiehuisjes in Luxemburg.

Sport & Vrije tijd

Ontdek de onbeperkte sport en vrije tijd mogelijkheden in Luxemburg.

Vervoer

Ontdek de de transport mogelijkheden in Luxemburg.

Winkelen

Een dagje shoppen in Luxemburg is alleen al een belevenis door de charmante historische gebouwen waarin de winkels zijn gehuisvest

De stad wordt vaak aangeduid als het groene hart van Europa. Dit komt niet als een verrassing, aangezien ongeveer een derde van Luxemburg met groen is bedekt.

Bezienswaardigheden

Luxemburg mag dan wel klein zijn, maar het land staat drie keer op de lijst van de Werelderfgoed van Unesco. Deze bijzondere bezienswaardigheden in Luxemburg zijn te danken aan de historische oude stad van de hoofdstad, de grootste fotografie tentoonstelling ooit: ‘The Family Man’ en de springprocessie van Echternach. Daarnaast is Luxemburg ook een paradijs voor wandelaars en fietsers.

Eten & drinken / nachtleven


Luxemburg blinkt uit op culinair gebied. Maar liefst 10 restaurants zijn bekroond met ten minste één Michelinster. Als je het aantal sterren naast de bevolkingspopulatie neerlegt, is dit zelfs het hoogste ter wereld! Daarnaast beschikt het land over een breed aanbod van uitgaansgelegenheden. Er zijn concerten, theaters, gezellige barretjes en diverse clubs te vinden. Bekijk hier onze tips voor eten en drinken in Luxemburg.

Natuur


Na elke bocht word je verrast door een adembenemend landschap. Bossen, meren en rivieren, Luxemburg biedt diverse betoverende en fascinerende landschappen. Natuur in dit land betekent ook pittoreske dorpjes en mysterieuze ruïnes. Luxemburg kent veel mooie wandelpaden verspreid over het hele land, sommige wandelroutes in Luxemburg strekken zelfs buiten de grenzen van het kleinste land van de Benelux.

Cultuur & kunst


De Musea in Luxemburg hebben een rijk en fascinerend nationaal erfgoed. Van Villa Vauban (Museum of Art) gelegen in de stad Luxemburg tot het beroemde Mudam (Museum of Modern Art), deze musea zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken. Luxemburg is ook het land waar de architecturale stijlen samenkomen tot hedendaags, middeleeuws of klassiek.

De Philharmonie in Luxemburg

De Philharmonie in Luxemburg

Overnachten


De hotels in Luxemburg zijn van alle moderne gemakken voorzien en onderscheiden zich door hun uitzonderlijke locaties en fijne familiesfeer. Voor de outdoor-liefhebber zijn er campings en glampings in één van de vele valleien. De campings hechten veel waarde aan een gastvrije en familievriendelijke service. Hostels zijn een betaalbaar alternatief: ideaal voor grote groepen en gasten van alle leeftijden.

Vervoer

Luxemburg ligt 400 km van Amsterdam en is eenvoudig te bereizen vanuit Nederland. Reizen naar Luxemburg kan met de trein, auto of het vliegtuig. Met de Luxembourg Card kan je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Luxemburg.

Winkelen

Een dagje shoppen in Luxemburg is alleen al een belevenis door de charmante historische gebouwen waarin de winkels zijn gehuisvest. De straten zijn zo gemaakt om alles te voet af te struinen en al wandelend de leukste winkels te ontdekken. Daarnaast kunnen koopjesjagers door het hele jaar bij diverse (rommel)markten terecht om de beste deals te scoren.

Sport, vrije tijd & wellness

Luxemburg leent zich uitstekend voor sportieve activiteiten van jong tot oud. Geniet van het fraaie uitzicht tijdens een fietstour of reis af naar één van de vele klimparken voor een adrenalinekick. Golfliefhebbers zijn bij het Lux Golf Center aan het juiste adres. Afgemat? Dan kan je afkoelen in het een zwembad of welverdiend neerploffen in een kuuroord. Bekijk onze tips voor sporten in Luxemburg.

BikeTours Luxemburg

Met BikeTours kun je genieten van unieke fietstochten in de natuur van Luxemburg. Tijdens het fietsen draait alles om avontuur en het ontdekken van de mooiste plekjes. Ben je geen fietsliefhebber? Dan zijn er genoeg andere activiteiten te beleven zoals wandelen en boomklimmen. Zo ontdek je de regio op je eigen manier. BikeTours Luxemburg biedt een unieke ervaring voor de natuurliefhebber. Er zijn verschillende tours die je kunt doen en voor ieder niveau geschikt. Het team van BikeTours Luxemburg is specialist op het gebied van mountainbike. Naast de fietstochten kun je hier ook terecht voor een cursussen en fietsverhuur.

Geniet van het uitzicht langs de fietsroutes

Geniet van het uitzicht langs de fietsroutes

Avontuurlijke fietstochten

Avontuurlijke fietstochten

Luxemburg stad

In het centrum van Luxemburg vind je wel 150 verschillende nationaliteiten die ervoor gekozen hebben om in het hart van Luxemburg hun expressies te laten zien. De staf is een cultureel platform, het wemelt er van de musea, theaters en concertzalen. Eén derde van de oppervlakte van de stad is aangelegd met groen. Er heerst een overvloed van parken en tuinen die als een groende gordel door Luxemburg heen loopt. De stad is tevens het hoofdkwartier van vele Europese instellingen.

Luxemburg stad

Luxemburg stad

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Luxemburg

Nationaal Verkeersbureau Luxemburg

6, rue Antoine de Saint-Exupéry
L-1432 Luxemburg
Nederland
Telefoon: +3524282821


Twitter: twitter.com/luxembourginfo
Facebook: facebook.com/VisitLuxembourg
YouTube: youtube.com/user/VisitLuxembourg
Instagram: instagram.com/visit_luxembourg/

 

Neem contact op met Nationaal Verkeersbureau Luxemburg

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Luxemburg ontvangen*

 

 

logo-luxemburg-verkeersbureau

Zakelijke aanvraag voor bijeenkomst, congres, incentive, evenement in Luxemburg

Met onderstaand formulier kunnen bedrijven in contact komen met onze partners voor het organiseren van een zakelijke bijeenkomst, incentive, congres of evenement in Luxemburg. Alleen MICE aanvragen worden in behandeling genomen. Consumenten kunnen deze link gebruiken.

    Ontvang het laatste nieuws over deze bestemming elke dag om 16h in je mailbox. Uitschrijven kan eenvoudig.