Natuur in Dubrovnik

Een kraakheldere zee en veel groen in de omgeving van Dubrovnik. Niet alleen de stad is mooi, maar ook de natuur eromheen is bijzonder. De zee is er bovengemiddeld warm (16 graden in de lente, 24 graden in de zomer) en je kunt vaak de witte keien op de bodem van de zee zien liggen.

Vanaf de oude stad gaan er boten naar het eiland Lokrum: een onbewoond eiland dat zo betoverend mooi is, dat er zelfs vele scènes van de bekende tv-serie ‘Game of Thrones’ zijn opgenomen. Op het eiland kun je een terrasje pakken, wandelen door de natuur of een duik nemen. Voor de liefhebbers is er ook een speciaal stuk nudistenstrand op het eiland. Ook populair in en rondom Dubrovnik zijn de kayak tours. Zo kun je deze bijvoorbeeld boeken bij de organisatie Adriatic Kayak Tours (open vanaf half mei).

Het onbewoonde eiland Lopud ligt vlak bij Dubrovnik. Met bootjes vanaf de oude haven kun je er heen varen. O.a. scènes van de bekende tv-serie 'Game of Thrones' zijn hier ook opgenomen.

Het onbewoonde eiland Lopud ligt vlak bij Dubrovnik. Met bootjes vanaf de oude haven kun je er heen varen. O.a. scènes van de bekende tv-serie ‘Game of Thrones’ zijn hier ook opgenomen.

 

 
Hou je liever van wat rustigere activiteiten waarbij je van de natuur in Kroatië kunt genieten? Dan is het Arboretum Trsteno een echte aanrader. Het Arboretum is een botanische tuin met een bizar mooi uitzicht over de Elafieten eilandengroep. In de tuin vind je ook een Barokfontein, die oorspronkelijk in Renaissance-stijl is gebouwd. Het is een nymphaeum; een fontein gewijd aan mythische goden, en in dit specifieke geval aan Neptunus.

De fontein in het arboretum: het middelpunt van het park.

De fontein in het arboretum: het middelpunt van het park en een ode aan de mythische God Neptunus.

Uitzicht vanaf het Arboretum Trsteno.

Uitzicht vanaf het Arboretum Trsteno.