Natuur in Zuid-Tirol

sport-icoon-verkeersbureaus Trek de natuur in tijdens je bezoek aan Zuid-Tirol. Ontdek de bergen en valleien en geniet van adembenemende uitzichten over de regio.

 

Kijk hier of je een PCR test nodig hebt voor Italië

Door het opgeven van je e-mailadres zal onze collega Eva je binnen 5 minuten een e-mail sturen met meer informatie over de PCR of anti-geen test, die nog verplicht kan zijn is als je naar Italië wilt reizen.

 

In de e-mail vind je ook terug wat de kosten zijn van een test voor Italië. Ook geeft Eva jou het meest actuele reisadvies door van de Nederlandse Overheid en wat je moet doen als je al (gedeeltelijk) gevaccineerd bent.

 

 

Fietsen en wandelen

De bergen lenen zich uitstekend voor het maken van een actieve tocht. Voor wandelaars is er voor elk wat wils. De bekendste rotsformatie is Der Drei Zinnen/Tre Chime.

Der Drei Zinnen

Der Drei Zinnen

Je kunt hier tot een hoogte van 2.320 rijden en een pad rondom de berg nemen. Duur van deze wandeling ca. 4.5 uur, en is zeker geschikt voor minder ervaren wandelaars. Ook is dit gebied een populaire spot voor liefhebbers van Klettersteigen/Via Ferrata. Van eenvoudig tot lastig, het kan hier allemaal. Een aanrader van relatief eenvoudige zwaarte is de tocht naar Paternkofel op 2.744 meter. Boven op de top ontvouwd zich een prachtig panorama over Der Drei Zinnen en de wijde omgeving. Een klettersteigset is onmisbaar. Ook kun je ervoor kiezen om met een gids op pad te gaan, bijvoorbeeld van de Alpin Schule in Sexten. Zij organiseren allerlei soorten actieve excursies rondom het Drei Zinnen gebied.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

Fietsen door de natuur kan met de bikemobil Card. Je haalt de fiets op, gaat zo lang je wenst op pad en levert hem aan het einde van de dag weer in. Het fietsnetwerk van Zuid-Tirol is uitstekend en met een goede planning kun je ervoor kiezen om zo min mogelijk hoogte te maken.

Geniet van prachtige uitzichten op de Dolomieten

Geniet van prachtige uitzichten op de Dolomieten

Dolomieten

Het landschap van Zuid-Tirol wordt gedomineerd door de zuidelijke Alpen, oftewel de Dolomieten. Typerend voor de Dolomieten zijn de bijzonder fraaie rotspartijen die soms kilometers hoog boven het dal uittorenen. De bekendste rotsformatie is de Drei Zinnen maar ook bekend zijn onder meer de Rosengarten en de Cinque Torri.

 

 

Uitzicht op de Dolomieten

Uitzicht op de Dolomieten