Historie van de Marche

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus
In de Marche hebben vele historische gebeurtenissen plaatsgevonden. Om legioenen te verplaatsen legden de Romeinen de Via Flaminia aan, deze doorkruist het gebied en was de belangrijkste weg naar het noorden. In veel plaatsen zijn ook Romeinse restanten te vinden, zoals de Poort van Augustus in Fano.

 

Kijk hier of je een PCR test nodig hebt voor Italië

Door het opgeven van je e-mailadres zal onze collega Eva je binnen 5 minuten een e-mail sturen met meer informatie over de PCR of anti-geen test, die nog verplicht kan zijn is als je naar Italië wilt reizen.

 

In de e-mail vind je ook terug wat de kosten zijn van een test voor Italië. Ook geeft Eva jou het meest actuele reisadvies door van de Nederlandse Overheid en wat je moet doen als je al (gedeeltelijk) gevaccineerd bent.

 

 

Spoorlijn

In de 19e eeuw werd een spoorlijn van Bologna naar Brindisi aangelegd, hiermee werd de Marche via de kustlijn met de rest van het land verbonden. Dit was een enorme verbetering ten opzichte van de voorgaande situatie, de regio was toen alleen bereikbaar via moeilijk begaanbare wegen over bergpassen.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.