IJsland

IJsland is ongeveer 20 miljoen jaar geleden ontstaan door vulkanen die actief waren in de Atlantische Oceaan. Pas vanaf 874 na Christus is het eiland bewoond. Volgens de overlevering was dit de Noor Ingólfur Arnarson. Het eiland IJsland is lange tijd onderdeel geweest van het koninkrijk Noorwegen, de Unie van Kalmar, Denemarken-Noorwegen en daarna Denemarken. Sinds 17 juni 1944 is IJsland volledig onafhankelijk.

Gulfoss waterval, IJsland

Gulfoss waterval, IJsland

Uniek IJsland

Het merendeel van de IJslanders stamt af van Noorse en Ierse kolonisten en de cultuur van IJsland is sterk beïnvloed door de Noorse cultuur. Het IJslands behoort tot de Scandinavische talen, maar wijkt wel af van de talen van het Scandinavische vasteland. Blijf op de hoogte van IJsland met onze inspirerende nieuwsbrief vol IJsland tips!

Reizen naar IJsland

De nationale luchtvaartmaatchappij van IJsland is een aantrekkelijke optie voor trans-Atlantische vluchten naar IJsland en Noord-Amerika. Icelandair biedt veilige, betrouwbare vluchten en een uitstekende service op vluchten naar stedelijke gebieden aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. De luchtvaartmaatschappij opereert vanuit de thuisbasis IJsland op luchthaven Keflavik bij Reykjavik en maakt gebruik van de geografische ligging halverwege tussen Amerika en Europa. Ze werkt continu aan een groeiend netwerk van internationale routes met IJsland als basis. Bij alle bestemmingen biedt Icelandair de mogelijkheid een stopover op IJsland te maken van maximaal 7 dagen, zonder toeslag op het ticket. Wil je echt lowbudget reizen? Boek dan vroeg je vliegticket naar IJsland.

Geniet van films tijdens je vlucht met Icelandair

Geniet van films tijdens je vlucht met Icelandair

In de zomermaanden biedt Icelandair 14 wekelijkse vluchten aan naar Keflavik Airport (KEF) vanuit Amsterdam (AMS) en 5 wekelijkse vluchten vanuit Brussel (BRU) naar IJsland. De vluchtduur is ongeveer 3 uur. Naast de vluchten naar IJsland (KEF), bieden zij ook de volgende Noord-Amerikaanse bestemmingen aan:

 • Boston
 • New York (JFK)
 • New York (EWR)
 • Chicago
 • Washington
 • Orlando
 • Minneapolis
 • Denver
 • Portland
 • Seattle
 • Toronto
 • Vancouver
De Boeing 737 van Icelandair

De Boeing 737 van Icelandair

Met de camper door IJsland

De beste manier om IJsland te verkennen is per huurcamper. Al het natuurlijke schoon zoals vulkanen, watervallen, gletsjer, geisers en modderpoelen moet je gezien hebben. Het reizen per camper is makkelijk, er gaat een ringweg door het land die langs vele populaire bezienswaardigheden gaat. Let wel op onverwachte weggebruikers: overstekende schapen bijvoorbeeld. IJsland is per definitie het hele jaar door een geweldige toeristische attractie; denk aan het machtige Noorderlicht dat het beste te zien is tijdens de wintermaanden. Een bezoek aan het kuuroord Blue Lagoon is een must om uitgerust naar huis te gaan na een onvergetelijke camperrondreis. Bekijk de campers vanTravelHome, onderdeel van ANWB.

Bezoek de Blue Lagoon in IJsland met de camper

Bezoek de Blue Lagoon in IJsland met de camper

 

Wil je meer weten over de Europese regels voor IJsland? De Europese Commissie heeft een handige app gemaakt waarin alle regels staan. Vraag de app hier aan door je e-mailadres in te vullen:

 

Ontvang de EU app GoingAbroad!

Ontvang de EU app Ontvang de EU app GoingAbroad! met alle tips voor de Europese verkeersregels. Deze app is onmisbaar op vakantie in Europa.

Naam
Naar welk land reis je?

 

Bekijk het Noorderlicht vanuit je camper

Bekijk het Noorderlicht vanuit je camper

Koffie cultuur in IJsland

In IJsland heerst een echte koffie cultuur. De IJslanders drinken vooral de ouderwetse filterkoffie. Maar uiteraard kunt u er ook heerlijke cappucino of een latte drinken. Houdt u meer van thee? Door het kraakheldere water op IJsland smaakt een kopje thee zoals u dat nog nooit geproefd heeft. In de meeste koffietentjes kunt u vanaf 08:00 in de ochtend al terecht voor een heerlijk vers ontbijt zoals

 • bagels met creamcheese
 • vers gebakken croissaints met jam en roomboter
 • diverse taarten
 • vers fruit
Geniet van een lekker ontbijt met koffie in IJsland

Geniet van een lekker ontbijt met kop koffie in IJsland

Onze favoriete koffiebars in Reykjavik bevinden zich in het kleine centrum:

Je kunt overal met creditcard betalen. Vaak hoef je niet eens een handtekening te plaatsen, dat is wel zo makkelijk.

 

Dit zijn de leukste plekken in IJsland

Je kunt deze IJsland tips, die niet hier op de site staan, nu in je e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een plattegrond bij.

 

Kom in de reisstemming naar IJsland

Op de website puuropreis.nl vind je een leuk aantal verslagen over de natuur en cultuur op IJsland, handige informatie over gidsen die je het eiland rondleiden en praktische tips.
 

 

5 Tips van het verkeersbureau van IJsland

Om het verblijf op IJsland goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau de volgende 5 tips:

 • Op Booking.com vind je voordelige en goede hotels
 • in IJsland is de lokale valuta IJslandse Kroon, ISK. Zorg dat je vooraf bij het GWK wat geld wisselt
 • Kleed je warm aan. Het weer kan snel omslaan. Zorg altijd voor waterafstotende kleding, ook al lijkt het warm te worden.
 • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van IJsland.
 • Met je creditcard kan u overal betalen

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over IJsland om in de vakantiestemming te komen!

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in IJsland

Promote Iceland

Sundagarðar 2
104 Reykjavík
IJsland
Telefoon: +354 5114000
URL: http://www.iceland.is/

Twitter: twitter.com/iceland

Facebook: www.facebook.com/inspiredbyiceland
Instagram: instagram.com/inspiredbyiceland

 

Neem contact op met Verkeersbureau IJsland

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag IJsland tips ontvangen*

 

 

Doe een zakelijke aanvraag voor een bijeenkomst, congres, incentive of evenement

Met onderstaand formulier kunnen bedrijven in contact komen met onze partners voor het organiseren van een zakelijke bijeenkomst, incentive, congres of evenement. Alleen MICE aanvragen worden in behandeling genomen. Consumenten gebruiken deze link.

  Ontvang elke werkdag om 16:00 het laatste nieuws over deze en 399 andere bestemmingen gratis in je mailbox.

 

Kaart van IJsland

[google-maps width=574 height=400]