Hongarije

Hongarije is een heel anders dan landen die je kent in Europa. De taal is niet herkenbaar voor ons westerlingen en de keuken is bij veel reizigers onbekend. Behalve de goulash natuurlijk die iedereen kent. Veel kampeerders kennen Hongarije van het Balaton meer, waar je voordelig terecht kunt op de campings met je caravan, vouwwagen of camper.
hongarije-donau-kajak

Landschappen: de heuvels en het laagland. De talloze natuurlijke bezienswaardigheden die hier te vinden zijn worden in twee Nationale Parken en diverse Landschappen gekoesterd en ontsloten. Hongarije heeft een turbulente geschiedenis achter de rug die zich weerspiegelt in de teloorgang van vele burchten, kastelen en kuurbaden. Maar er zijn nog genoeg prachtige bouwwerken en staaltjes van architectuur over. Ook de moderne tijd laat zijn blauwdrukken achter: Boedapest kent inmiddels niet alleen wellness resorts, golfbanen en een racecircuit, maar ook metrotunnels, hedendaagse verkeersbruggen en hypermoderne bouwwerken van glas en metaal alsmede een concertzaal van de eenentwintigste eeuw!

Blijf op de hoogte van Hongarije met onze inspirerende nieuwsbrief vol Hongaarse tips!

Reizen naar Hongarije

 

 

 

Zeilen op het Balaton meer

 

Wil je meer weten over de Europese regels voor Hongarije? De Europese Commissie heeft een handige app gemaakt waarin alle regels staan. Vraag de app hier aan door je e-mailadres in te vullen:

 

Ontvang de EU app GoingAbroad!

Ontvang de EU app Ontvang de EU app GoingAbroad! met alle tips voor de Europese verkeersregels. Deze app is onmisbaar op vakantie in Europa.

Naam
Naar welk land reis je?

 

Ontdek Boedapest op de fiets

Boedapest is een pareltje aan de Donau. In zowel de lente en zomer als in de herfst is het weer hier vaak goed en laat de zon zich vaak zien. Het is daarom heerlijk om deze stad per fiets te verkennen. Op een relaxte manier fiets je onder andere langs de Szabadsag Tér, ook wel het Plein van de vrijheid genoemd, de Basiliek en Hôsök Tere, het Heldenplein. De tour in Boedapest wordt altijd begeleid door een Nederlandstalige local die alles weet van het leven in en rondom Boedapest. Ook is er genoeg tijd om tijdens de tour foto´s te maken. De tour is geschikt voor iedereen! Boek hier je tour. Ontdek je de stad liever op je eigen tempo? Huur dan een fiets en verplaats je op een makkelijk manier door de stad.

Verken Boedapest met de fiets en een Nederlandse gids

Verkeersbureaus en VVV’s in Hongarije

Visit Hungary National Tourism Organisation Ltd.

Kacsa Street 15-23
H-1027 Budapest
Hongarije
Telefoon: +3614888700

twitter
Facebook: www.facebook.com/wellspringofwonders
YouTube: youtube.com/Hungary
Pinterest: pinterest.com/hungarytourism
Instagram: instagram.com/wow_hungary

 

Neem contact op met Visit Hungary National Tourism Organisation

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.