Sport & Vrije tijd in Groot-Brittannië

sport-icoon-verkeersbureaus
Sportliefhebbers kunnen in Groot-Brittannië hun hart ophalen. Naast de bekende sporten biedt het land eindeloze mogelijkheden voor avontuur; van snowboarden en ijsklimmen in de bergen tot canyoning in de rivieren en van skiën in de Schotse Hooglanden tot canyoning langs de kust van Wales.

Het uitzicht op Ben Nevis  Fort William en Loch Linnhe

Het uitzicht op Ben Nevis Fort William en Loch Linnhe

Voetbal

Engeland is de bakermat van waarschijnlijk de beste voetballeague ter wereld: de Barclays Premier League. Met zijn vele sterren en fantastische ambiance, is het geen wonder dat jaarlijks anderhalf miljoen voetballiefhebbers naar Groot-Brittannië afreizen voor een wedstrijd. In Londen zijn een aantal van de belangrijkste voetbalclubs te vinden – maar liefst 13 professionele teams, en dat is meer dan elke andere stad ter wereld heeft. In Manchester is het National Football Museum te vinden, een must voor iedere voetbalgek. Stadiontours en tickets voor de wedstrijden zijn online te koop.

Fietsen

Fietsen is nog nooit zo populair geweest in Groot-Brittannië zowel onder bewoners als bezoekers. In 2014 gaat de Tour de France in Yorkshire van start, dit zal vele fietsers inspireren om dit prachtige deel van Groot-Brittannië op de tweewieler te ontdekken. Fietsroutes zijn in heel het land goed vertegenwoordigd en voorzien van duidelijke bewegwijzering. Voor de fervente fietser raden we de lange afstandsroutes aan, die langs de mooiste plekjes van Groot-Brittannië voeren. Zoals Hadrian’s Cycleway langs Hadrian’s Wall of de Tweed Cycleway door de Schotse Borders.

Wales

Wales

Mountainbiken

Met zijn bergen en dichte bossen biedt Groot-Brittannië biedt enkele van de meest diverse en uitdagende terreinen op het vasteland van Europa. Fort William, in het hart van de Schotse hooglanden, is de mountainbikehemel. Bikers van alle niveaus verkennen hier de rotsachtige paden en betoverende uitzicht op de Ben Nevis, de hoogste Britse piek, terwijl de beroemde Witch’s Trail rond Leanachan Woud downhill, cross country en rustig bos ritten biedt. (ridefortwilliam.co.uk)

Golf

Schotland is de “Home of Golf”. Het golfspel wordt hier al zes eeuwen enthousiast beoefend en blijft een van de grootste attracties van het land. Nergens kan men beter golfen dan in het land waar het golfen werd uitgevonden. Er zijn meer dan 550 golfbanen in Schotland en dat is meer per hoofd van de bevolking dan waar dan ook ter wereld. In 2014 zal in Gleneagles de Ryder Cup plaatsvinden. Andere typisch Britse sporten als rugby, cricket en tennis zijn leuk om tijdens een vakantie te bezoeken. Neem een kijkje bij de beroemde tennisclub Wimbledon of bezoek het Twickenham rugby stadion. Tickets zijn op visitbritainshop.nl te koop.

Golfen bij Strathclyde in Scotland

Golfen bij Strathclyde in Scotland