Groot-Brittannië

Citytrips naar de Britse steden zijn bekend, maar ook voor een langere vakantie heeft Groot-Brittannië ontzettend veel te bieden, meer dan de gemiddelde toerist zich vaak realiseert. Er zijn ontelbare actieve en ontspannende mogelijkheden in Groot-Brittannië. De populairste bestemming in Groot-Brittannië is nog altijd Londen, maar wie de hoofdstad al goed kent, kiest steeds vaker voor een citytrip naar bijvoorbeeld Canterbury, Cambridge, Oxford, Bath, York of Newcastle. Maar ook de kust en bergen van Wales zijn zeer geliefd, net als Edinburgh en de Schotse Hooglanden en eilanden.

Engeland

Engeland staat bekend om haar koningshuis met ‘s werelds langst regerende vorstin Elizabeth op de troon.

Eten & Drinken

Groot-Brittannië telt onwijs veel restaurants. Keuze uit traditionele gerechten als Fish & Chips en culinaire hoogstandjes uit Michelin restaurants.

Kunst & Cultuur

Het aanbod van kunst & cultuur in Groot-Brittannië is heel divers. Lees de tips voor musea, theater en festivals van het Verkeersbureau.

Natuur

Groot-Brittannië heeft een gigantische diversiteit aan landschappen. Lees de tips van het Verkeersbureau over de mooiste plekken in de natuur.

Overnachten

Overnachten in Groot-Brittannië. Van bungalow huisjes tot ware kastelen, je vindt altijd de perfecte plek om te verblijven.

Schotland

Schotland, bekend om de Schotse kilts, doedelzakken en whisky. Eigenlijk waren de doedelzakken al in de Romeinse tijd bekend en later in de cultuur van Schotland overgenomen.

Shopping

Iedereen, met wat voor smaak of budget dan ook, kan in Groot-Brittannië heerlijk shoppen.

Sport & Vrije tijd

Sportliefhebbers kunnen in Groot-Brittannië hun hart ophalen. Het land biedt eindeloze mogelijkheden voor voetbal, fietsen en golf activiteiten.

Vervoer

Groot-Brittannië mag dan wel een eiland zijn, maar het is een van de best bereikbare bestemmingen ter wereld, zowel per vliegtuig en per boot als over land.

Wales

Alle informatie die je zoekt over Wales vind je hier op verkeersbureaus.info.

Geschiedenis

Groot-Brittannië was de industriële en maritieme grootmacht van de 19e eeuw en speelde een rol als voortrekker van de parlementaire democratie, de literatuur en de wetenschap. Op het hoogtepunt bestreek het Britse Rijk meer dan een kwart van het aardoppervlak.

In de eerste helft van de 20e eeuw verloor het Verenigd Koninkrijk veel van haar macht, mede door de rampzalige gevolgen van de twee wereldoorlogen. Na de tweede wereldoorlog werd het ‘Empire’ ontmanteld en begon het koninkrijk aan haar ontwikkeling tot modern en welvarend Europees land. Als een van de vijf permanente leden van de VN Veiligheidsraad en als mede-oprichter van de NAVO en het Gemenebest heeft het Verenigd Koninkrijk bewust gekozen voor een wereldwijde benadering van haar internationale beleid. Voor een tijdslijn van de Britse historie zie visitbritain.com

Drie landen

Groot-Brittannië bestaat uit Engeland, Schotland en Wales. Deze drie landen hebben ieder een eigen politieke identiteit met een eigen vlag, taal en binnenlands bestuur, maar het zijn geen onafhankelijke staten. Londen is de hoofdstad van Groot-Brittannië en Engeland.

Engelse steden

Engeland is onderverdeeld in 9 aparte regio’s, die elk hun unieke karakter, geschiedenis en cultuur hebben – van de glooiende heuvels van de Cotswolds en de lieflijke dorpjes van Cornwall tot aan het enerverende stadsleven van Londen en de indrukwekkende kusten in het noordoosten. Buiten Londen hebben Engelse steden als Manchester, Birmingham, Newcastle, Brighton, Bristol en Liverpool genoeg te bieden voor een citytrip. Shoppen, cultuur, goede restaurants en een bruisend uitgaansleven.

Landschap

De landschappelijke verschillen tussen het zuidelijkste punt Land’s End (Cornwall) en noordelijkste punt Dunnet Head (Schotland) zijn enorm. In het oosten en zuiden vind je een heuvelachtig landschap, waar zich ook de bekende Engelse tuinen bevinden, terwijl het westen en noorden glooiender is en een wat ruwer landschap heeft. Cornwall, gelegen in het zuidwesten, doet bijna mediterraan aan. Daarnaast zijn er nog ruim 1000 eilanden rondom het land, waarvan Lewis & Harris (Schotland) de grootste is.

Cultuur

Er wonen zo’n 62 miljoen mensen in Groot-Brittannië, waarvan verreweg de meesten in Engeland. Naast Londen en de andere hoofdsteden Edinburgh (Schotland) en Cardiff (Wales), zijn ook steden als Manchester, Liverpool, Glasgow en Sheffield belangrijke trekpleisters. Veel cultuurhistorisch erfgoed tref je echter op het platteland, onder meer in de vorm van eeuwenoude (Romeinse) kastelen, maar denk ook aan Stonehenge, Bath, Maritiem Greenwich en het Pontcysyllte-aquaduct.

Reizen naar Groot-Brittannië

Reizen naar Groot-Brittannië is eenvoudig en je bent er meestal al binnen 1 uur. Meestal vliegen mensen naar de UK, maar je kunt ook met de boot of direct met de Eurostar trein reizen.

Brexit en reizen naar Groot-Brittannië

Voor het reizen naar Engeland en de Brexit hoef je je geen zorgen te maken. Reizen met de Brexit naar het Verenigd Koninkrijk is gewoon mogelijk. Je kunt daarbij gebruik blijven maken van je ID-kaart of je paspoort. De Brexit heeft dus geen gevolgen voor je reis naar Engeland, Schotland of Wales. Er is dus geen visum nodig om na #Brexit naar Engeland te reizen.

Reizen met een ID kaart en Brexit

Met je nationale ID kaart kun je tot 30-09-2021 reizen naar Groot-Brittannië. Zoals het er nu uitziet kunnen reizigers uit Nederland & België ook de speciale toegangspoortjes blijven gebruiken voor een snelle grenspassage het Verenigd Koninkrijk in. Vanaf 30-09-2021 heb je een internationaal paspoort nodig om naar Groot-Brittannië te reizen.

Reizen met een paspoort en Brexit

Bezitters van een paspoort kunnen tot 2021 naar Groot-Brittannië reizen, net zoals ze dat nu gewend zijn. De speciale toegangspoortjes voor het ePaspoort blijven naar verwachting ook open voor Nederlandse en Belgische reizigers waardoor je snel de grens en douane van het Verenigd Koninkrijk kunt passeren, ook na de Brexit.

Rondreizen in de UK

Groot-Brittannië is een ideaal land om zelf een rondreis te maken. Dit kan met de auto, maar ook heel gemakkelijk per trein of fiets. Je kunt zo de steden combineren met de eeuwenoude cultuur en de nationale parken, en overnachten in een Britse bed & breakfast of een cottage met rieten dak, die je door het hele land vindt. Er zijn ook tal van themareizen mogelijk, bijvoorbeeld langs de kust, langs het cultureel erfgoed of nationale parken, maar er is bijvoorbeeld ook een chocoladeroute.

Vervoer

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland naar Groot-Brittanië te reizen. Zo kun je gemakkelijk met het vliegtuig, de trein of boot je vakantiebestemming bereiken. DFDS Seaways is een van de aanbieders die overtochten vanuit IJmuiden regelt. Meer informatie over de vervoersmogelijkheden naar Groot-Brittanië vind je op de vervoer pagina.

Visit Britain Shop

Goed voorbereid op reis met de webshop van VisitBritain. Het is de ideale manier om diverse reisartikelen al voor vertrek in huis te hebben, zodat je niet voor kaartjes in de rij hoeft te staan. VisitBritain verkoopt onder andere treinkaartjes, openbaar vervoerspassen, entreekaartjes voor attracties, excursies, erfgoedpassen, luchthaventransfers, plattegronden en vele handige reisartikelen. Bestel nu!

Een greep uit het aanbod

Passen voor openbaar vervoer: In Londen kan een Oyster Card of Travel Card niet ontbreken. Ideaal zodat je direct kunt reizen in Londen. Een Oyster Card is te gebruiken in alle zones (ook in piekuren), bij een Travel Card dien je te kiezen voor bepaalde zones, aantal dagen en tijden. Luchthaventransfer: Vliegen naar Londen en verblijven in de stad? Boek dan meteen een transfer per trein. Zo bent u snel in het centrum.

Treinkaarten

Om meerdere dagen door heel Engeland, Wales of Schotland te reizen is de BritRail ideaal. Deze treinkaarten zijn alleen online bij de VisitBritain shop verkrijgbaar (niet ter plaatse).

Entreekaartjes voor attracties

Vermijd in de rij staan en koop je entrée-kaartjes vooraf. Denk aan kaartjes voor de London Eye, St. Paul’s Cathedral, de sightseeing bussen, de Harry Potter Studio’s, Tower of London, pretparken of dierentuinen. Ook kunt u kaartjes kopen voor Wimbledon of een tour door het stadion van Chelsea of Wembley.

Erfgoed passen

Ideaal voor klanten die rondreizen in Groot-Brittannië en graag meerdere tuinen, kastelen, landhuizen of andere historische locaties willen bezoeken. Praktische reisbenodigdheden: Koop in de online shop plattegronden, stekkers, adapters en koplampstickers.

Ook voor een musicalkaartje, Britse high tea, wandeling met gids, fietstour, dagtocht met de bus of rondreis met overnachting kunt u bij VisitBritain shop terecht.

Blijf op de hoogte van Groot-Brittannië met onze nieuwsbrief!

Verkeersbureaus en VVV’s in Groot-Brittannië

Visit Britain

1 Palace Street
SW1E 5HX London
Telefoon: +44-20-75781000


Twitter: twitter.com/visitbritain
Facebook: facebook.com/visitbritain

 

Neem contact op met Verkeersbureau Visit Britain

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil Groot-Brittannië tips van Verkeersbureaus.info ontvangen*

Vraag een brochure aan over Groot-Brittanie.

 

 

Zoek een verkeersbureau in :

Inspirerende & betrouwbare informatie over vakantieland Groot-Brittannië

We hebben de 5 beste tips en inspiratie blogs over Groot-Brittannië voor jouw verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Groot-Brittannië tips te ontvangen.