Vervoer in Lyon

vervoer-icoon-verkeersbureaus
Lyon is op veel verschillende manieren te bereiken, het vliegtuig en de trein zijn de populairste vervoersmiddelen naar de Franse stad. Binnen Lyon maken zowel de plaatselijke bevolking als toeristen veel gebruik van de fiets.

Vliegen naar Lyon

De luchthaven Lyon Saint-Exupéry ligt zo´n 25 kilometer ten noordoosten van Lyon in het plaatsje Colombier-Saugnieu. Vind voordelige vluchten naar Lyon met Skyscanner

Openbaar vervoer

Trein

De Thalys vanuit Nederland brengt je in zo’n 7 uur rechtstreeks naar Lyon, de treint komt aan op station Part Dieu. In Lyon is een groot netwerk van bus-, metro- en tramlijnen. De witte en rode bussen en trams van Lyon rijden meer dan 70 verschillende routes door de stad. Per metro is de snelste manier om door de stad te reizen, je koopt losse kaartjes of een boekje van 10 kaartjes. Bekijk de reistijden en tarieven.

De bushalte bij Place Bellecour in Lyon

De bushalte bij Place Bellecour

Met de fiets

In Lyon kun je gebruikmaken van de openbare fietsendienst Velo ‘V’-systeem, je haalt de fiets bij een van de vele fietsenrekken op en laat hem eventueel op een andere plaats achter. Je huurt de fiets de eerste 30 minuten gratis!