Natuur in Lyon

natuur-icoon-verkeersbureaus
Op de Fourvière word je verrast door veel natuur in de uitgestrekte tuinen van de basiliek en het park van het Antiek theater van Lugdunum, hier vandaan heb je een verbluffend uitzicht over Lyon.

Stadsparken in Lyon

Tête d’Or parc is een van de meest uitgebreide en aantrekkelijke stedelijke parken van Frankrijk, het ligt aan de oever van de rivier de Rhône en heeft een oppervlakte van maar liefst 105 hectare. Honderd jaar oude bomen en prachtige bloembedden van pioenen en rozen worden afgewisseld met uitgestrekte romantische grasvelden.

Ook een bezoek aan het rustige park bij het Antiek theater van Lugdunum op de Fourvière heuvel is zeker de moeite waard, vanaf het park heb je een adembenemend uitzicht over Lyon.

Het park van het antiek theater in Lyon

Het park van het antiek theater

Tuinen in Lyon

Geniet je graag van een mooie wandeling? Dan is de route vanaf de basiliek door de tuinen op de heuvel Fourvière een echte aanrader. De rozentuin van de basiliek is in de lente op zijn mooist, dan staan alle rozen volop in bloei. Daarnaast geniet je tijdens de wandeling ook van het prachtige uitzicht over Lyon.

De tuin van de basiliek

De tuin van de basiliek

De trappen bij de basiliek in Lyon

De trappen bij de basiliek