Kunst & Cultuur in Lyon

cultuur-icoon-verkeersbureaus
Lyon is in het bezit van een aantal belangrijke musea, zoals het Gadagne museum, waar ‘s werelds grootste collectie marionetten te bewonderen is en in het museum voor textiel en decoratie is de belangrijkste collectie textiel van de wereld te zien!

Musées Gadagne

Het Gadagne museum is het enige museum in Frankrijk dat gewijd is aan de levende kunst van theater, dans en beeldende kunst. Het museum herbergt de grootste en bijzonderste marionetten collectie ter wereld. In het museum zijn meer dan 2000 poppen te bewonderen!

Musée Gadagne Histoire de Lyon

Het historisch museum van Lyon is een bron voor het begrijpen van de economie, politiek en cultuur van de stad. Na een auditieve en visuele onderdompeling in de geschiedenis van de stad, begin je aan een reis naar Lyon tijdens de Romeinse overheersing en de Franse revolutie.

Musée des tissus et des arts décoratifs

Het museum voor textiel en decoratieve kunsten is gehuisvest in een bijzonder aantrekkelijk pand. In het museum bekijk je de ‘s werelds belangrijkste textiel verzameling, ook is de ontwikkeling in het decoratief bewerken van textiel duidelijk in beeld gebracht.