Winkelen in de Ardèche

Omgeven door een prachtige natuur midden in de rust is het bedrijf Melvita gehuisvest, de marktleider op de Franse markt in natuurcosmetica. In de prachtige winkel koop je de meest uiteenlopende natuurcosmetica producten en tijdens een rondleiding, die ook in het Engels word gegeven, kom je alles te weten of de productie van deze mooie producten.

Melvita

Melvita

Het ontstaan van Melvita

Als bioloog en imker was Bernard Chevilliat gefascineerd door de wijsheid over de natuur en zijn schoonheid. In 1983 richtte hij Melvita op, Mel verijst naar honing en vita naar leven, om de wereld van de bijen en die van de mens in bescherming te nemen tegen chemische producten, omdat in zijn ogen de inzet van organische producten de sleutel is tot een betere wereld. Zijn bedrijf is met ruim 250 medewerkers uitgegroeid tot het toonaangevende natuurcosmetica bedrijf van Frankrijk.

Het hele bedrijf wordt verlicht met duurzame energie en het water dat ze gebruiken, wordt verwarmd door zonne-energie. Dus niet alleen de producten worden gemaakt van 100 procent natuurlijke producten, de productie gebeurt ook op duurzame wijze. Voor een kijkje achter de schermen is het verstandig om van te voren een afspraak te maken.

Omgeving Melvita in de Ardèche

Omgeving Melvita

De winkel Melvita

De winkel

De honingbar van Melvita

De honingbar van Melvita