Bezienswaardigheden in de Ardèche

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus
De Ardèche heeft 2 opmerkelijke bezienswaardigheden: het bijzondere woonhuis Maison Unal dat volledig in harmonie met de natuur is gebouwd en de lampenexpositie La Font Du Ciel, deze lampen zijn gemaakt van hennepplanten.

Maison Unal

Het bijzondere woonhuis Maison Unal is gebouwd door Joël en Claude Unal, de bouw van hun droomhuis heeft maar liefst 40 jaar geduurd en het terrein is onaangetast gebleven. Er zijn geen bomen gekapt, planten verplaatst of grond omgewoeld. Zij hebben het huis volledig ‘om de natuur heen’ gebouwd, dat is een van de redenen dat de bouw zo lang geduurd heeft. Zij woonden tijdens de bouw in Grenable en hadden op het terrein van Maison Unal geen water tot hun beschikking, om cement te kunnen maken namen zij water in jerrycans mee.

Het huis bestaat uit een ijzeren skelet en cement, de witte verf op de buitenmuren van het huis zorgt ervoor dat het zomers heerlijk koel blijft. Het huis is sinds begin 2013 open voor bezoek en is te bezichtigen van 14 juli tot 30 september van maandag tot en met vrijdag van 10-12 uur en van 14-16 uur.

Maison Unal in Labeaume

Maison Unal in Labeaume

Het zwembad van Maison Unal

Het zwembad

Binnen in Maison Unal

Binnen in Maison Unal

La Font du Ciel

Helmut Frerick was op zoek naar een nieuw product om lampen mee te maken en kwam uit bij de hennepplant, dit vanwege de enorme stevigheid en lichtdoorlatendheid van het materiaal. Helmut werkt al 25 jaar met hennepplanten en opende in 2004 zijn expositie in Frankrijk, er komt veel publiek op af en hij heeft ook internationaal succes, zo hangen zijn lampen in een hotel in Zwitserland en zijn ze ook in Las Angeles te koop. Het is iedere dag mogelijk om de expositie te bezoeken en eventueel een lamp te komen, maar wel op afspraak.

La Font Du Ciel in Laurac

La Font Du Ciel in Laurac

Lampen van Hennep

Lampen van Hennep

Helmut Frerick

Helmut Frerick