Bezienswaardigheden in Duinkerken

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus De brede zandstranden van Frans-Vlaanderen zijn rustig en kindvriendelijk. Ook bij 30 graden midden in de zomer heb je een zeldzaam gevoel van ruimte. Net over de grens met België ligt Bray-Dunes, de meest noordelijk gelegen stad van Frankrijk. Als je het plaatsje vergelijkt met de Belgische kust lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan. De Belgen hebben de charmes van dit stukje Frankrijk dan ook al een paar jaar geleden ontdekt, vooral ook omdat vakantie vieren hier een stuk goedkoper is.

Centre ville Duinkerke

Centre ville

Een klein stukje verderop ligt Zuydcoote, een plaatsje voor mensen die de voorkeur geven aan een onbedorven strandomgeving. Hier geen boulevard met cafés en restaurants, maar een maagdelijk zandstrand met duinen waar je heerlijk kunt wandelen.

Malo-les-Bains is de badplaats van Duinkerken. De boulevard is 4 kilometer lang. Langs het geanimeerde strand en in de kleine straatjes vlakbij staan prachtige villa’s uit het begin van de 20e eeuw. Petit-Fort Philippe ligt vlak naast de vestingstad Gravelines. Een klein, gezellig strandje dat ideaal is voor gezinnen.

Carnaval

In Duinkerken vindt sinds jaar en dag tussen eind januari en begin maart het grootste, gekste, luidste en meest bruisende carnaval van heel Frankrijk plaats. Hoogtepunten zijn de megaoptocht op zondagmiddag in het centrum van Duinkerken en de eveneens imponerende stoet een week later in de badplaats Malo-les-Bains. Praalwagens laten ze hier voor wat het is, de tienduizenden bezoekers uitgedost in kleurrijke kostuums en pruiken lopen met parasols door de stad en zorgen voor een luidruchtig en zeer uitgelaten sfeer. De uitbundigheid waarmee Duinkerken carnaval viert is uniek in Europa. De VVV biedt speciale carnavalsarrangementen aan, neem contact op met de VVV via het formulier.

Carnaval wordt groots gevierd in Duinkerke

Carnaval vieren in Duinkerke

 

Dit zijn de leukste plekken in Duinkerken

Je kunt deze Duinkerken tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond van Duinkerken en handige reisgids bij.

 

 

Eigentijdse kunst

Het spectaculaire gebouw van het nieuwe FRAC (Regionaal Fonds voor Eigentijdse Kunst) heeft de Frans-Vlaamse kunst op de kaart gezet op het gebied van hedendaagse kunst. Bij kenners was het vlakbij gelegen LAAC al langer bekend, een museum waar je voornamelijk kunst uit de jaren 1950 – 1970 kunt bekijken. De stichter van het museum, een particuliere verzamelaar, was bevriend met grote kunstenaars als Cesar, Arman en Karel Appel. Een van de topwerken van de collectie is het Appel Circus, en in de prachtige beeldentuin staat een gigantische stalen vis, speciaal door Appel voor zijn Franse vriend gemaakt.

In de Johannes de Doperkerk van Bourbourg heeft de Britse beeldhouwer Sir Anthony Caro een indrukwekkend hedendaags kunstwerk gemaakt dat een magisch contrast schept met de gotische architectuur van de kerk.