Sport & Vrije tijd in de Dordogne

Golfen, kanoën, raften en fietsen. Dat is slechts een klein deel van de mogelijkheden die de Dordogne biedt aan de sportieve reiziger. In deze regio is er altijd wel een sport te beoefenen om in beweging te blijven op vakantie.

fietsen, wandelen of paardrijden. Aan jou de keuze

fietsen, wandelen of paardrijden. Aan jou de keuze

Golfen in de Dordogne

In de Dordogne vind je 10 grote golfbanen. Deze banen hebben 9 en sommigen zelfs 27 holes. Omdat de banen zich bij elkaar hebben aangesloten, krijg je korting op je volgende greenfee als je hebt gespeeld bij 1 golfbaan. Je kunt meerdere banen ontdekken en elke dag een andere golfbaan bespelen. Op alle golfbanen kun je heerlijk lunchen.

Chateau les Merles

Deze golfbaan in Mouleydier heeft 9 holes en is van de Nederlandse eigenaar Jan van Grinsven. Met hindernissen zoals meertjes is deze baan heel afwisselend. Deze prachtige baan straalt door het vele groen veel rust uit. Na het golfen kun je hier niet alleen overnachten in het hotel, maar ook heerlijk dineren in het restaurant.

Golf de la Marterie

Deze golfbaan in in Saint-Félix-de-Reillac-et-Mortemart heeft een oppervlakte van 70 hectare met 18 holes. Er zijn 5 holes voor starters. Deze mooie baan heeft veel hoogteverschillen in de greens en fairfay, daardoor is het een uitdagende baan die zorgt voor veel plezier. Door de zandgrond blijft er gaan water op de banen staan, hierdoor kun je bijna het hele seizoen spelen. Met de golf buggy rijd je makkelijk over de baan en bereik je alle 18 holes zonder uitgeput te raken.

Golf du Domaine d’Essendiéras

Deze golfbaan in Saint-Médard-d’Excideuil is pas 3 jaar open en heeft een oppervlakte van 450 hectare met 9 holes. Er zijn nog weinig toeristen in deze regio, vooral de plaatselijke bevolking is op deze golfbaan actief. Op deze golfbaan kan ook geslapen worden in het hotel of in één van de Gîtes. Daarnaast is er een boomgaard waar heerlijk gewandeld kan worden en een visvijver met forellen waar gevist mag worden.

Golf de la Forge

Deze golfbaan in Siorac-en-Périgord heeft 9 holes. De naam van de baan komt van Forgerie, de grootvader van de huidige eigenaar. De baan ligt tussen de mooie beken en prachtige bloemenvelden. Na het golfen geniet je van een heerlijk drankje in de bar en een lekkere maaltijd in het restaurant.

Château des Vigiers

Deze golfbaan in Monestier heeft 27 holes en ligt op korte afstand van Bergerac en Bordeaux. Het is een groot en luxe complex waar je geniet van een mooie omgeving met veel faciliteiten. Op deze golfbaan is een prachtig hotel, een heerlijk wellness & beauty complex, een brasserie en een restaurant. Alles voor een luxe golfvakantie is binnen handbereik.

Kanoën op de Dordogne rivier

In elk dorp waar je komt heb je kano mogelijkheden. Je huurt een kano voor een een aantal uur en je vaart met de stroming mee naar het eindpunt. Vaak word je daar door de kano-verhuurder teruggebracht naar je vertrekpunt.

Fietsen

Door het heuvelachtige landschap is fietsen in de Dordogne een sportieve aangelegenheid. Gelukkig zie je ook hier steeds meer mogelijkheden om e-Bikes te huren of om je eigen elektrische fiets op te laden. Voor wielrenners zijn de bochtige wegen veilig omdat er niet veel verkeer is.