Natuur in de Dordogne

Natuur is er in de Dordogne in overvloed. Bomen, wilde planten, vogels en andere dieren komen in grote verscheidenheid voor. Tijdens wandelingen en fietstochten geniet je onderweg van schitterende uitzichten. De rivier Dordogne, die vroeger werd gebruikt om handel te bedrijven in de Acqutaine regio, komt samen met de rivier de Vézere.

Wist je dat de Dordogne met zijn 490 km lengte tot de schoonste rivieren van Europa hoort? Ontdek de Dordogne vanuit een rondvaartboot! Met een boottocht vanuit Beynac, een van de mooiste dorpen van Frankrijk, ontdek je in 50 minuten de schitterende omgeving van deze groene regio.

De Jardin Exotqiue in Beynac

De Jardin Exotique in Beynac

Les Jardins du Manoir d’Eyrignac

De tuinen van Eyrignac in Salignac, staan bekend als een van de mooiste tuinen van heel Frankrijk. Deze tuinen werden in de 18e eeuw aangelegd, de buxushagen zijn in allerlei bijzondere vormen gesnoeid. De rozentuin is niet alleen een genot voor het oog, maar ook voor de neus. De heerlijke rozengeur creëert een poëtische sfeer.

Les Jardins d’Eau

Deze unieke watertuin in Carsac is een oase van rust. Droom weg bij de kabbelende beekjes en kletterende watervallen. De heerlijk geurende bloemen, bijzondere waterbloemen en rondzwemmende vissen maken het plaatje voor echte natuurliefhebbers compleet.

De golfbaan Essendieras middenin de natuur

De golfbaan Essendieras middenin de natuur

Toeristen genieten van de natuur in de Dordogne

Toeristen genieten van de natuur in de Dordogne

Kasteeltuin Mortemart

Mortemarkt hoort net als Beynac tot een van de mooiste plaatsen in Frankrijk en staat bekend om het imposante kasteel, met zijn mooie kasteeltuin. In deze tuin geniet je van talloze heerlijk geurende bloemen.

Kasteeltuin Mortemart

Kasteeltuin Mortemart

Parc Naturel Perigord Limousin

Het park heeft een oppervlakte van 1850 km2. t landschap bestaat uit bossen, graslanden, venen en rivieren. In het natuurpark komen ongeveer 40 verschillende soorten dieren voor, waaronder reeën, otters, marters, egels, wilde zwijnen, vossen en eekhoorns. De echte natuurliefhebber kan zich hier goed vermaken.